Elegantní 12,1" tablet Honor Pad 9 v redakci. Jaké jsou naše první dojmy?

1
Elegantní 12,1" tablet Honor Pad 9 v redakci. Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka se chlubí 8 reproduktory s podporou 360stupňového zvuku
  • Hmotnost činí 555 gramů, použita byla hliníková slitina

Kromě evropské premiéry vlajkového modelu Honor Magic6 Pro jsme se dnes dočkali také uvedení nového tabletu Honor Pad 9, který láká na velký displej, soustavu 8 reproduktorů či moderní čipset od Qualcommu. Jaké jsou naše první dojmy?

Environmentální balení

Novinka od Honoru dorazila v rámci moderních environmentálních trendů v balení, jež obsahuje pouze samotný tablet a nabíjecí/datový kabel typu USB-C/USB-A. Napájecí adaptér si tak již musí obstarat zákazník sám. V environmentálním kontextu pak překvapí plastová fólie chránící samotný tablet, v případě Magicu6 Pro výrobce totiž použil papírovou fólii.

Štíhlé tělo z hliníku

Honor Pad 9 se cenou řadí spíše k prémiovějším tabletům, a tak nepřekvapí kvalitní dílenské zpracování spoléhající se na hliníkovou slitinu, ale také tloušťka pouhých 6,96 mm. Zařízení má vypínací tlačítko a kolébku ovládání hlasitosti po levé straně od kruhového fotomodulu, v němž se nachází pouze jedna 13Mpx kamera s automatickým ostřením a clonou f/2.0. Rovněž hmotnost 555 gramů je s ohledem na velikost obrazovky relativně příznivá.

Jedním z hlavních lákadel je 12,1" displej s jemným 2,5K rozlišením (2 560 × 1 600 pixelů), který podporuje až 120Hz obnovovací frekvenci, tudíž je veškerý obsah maximálně plynulý. Displej s 88% poměrem k čelní straně má tak akorát široké rámečky s možností komfortního držení, ale také jej doplňuje hned 8 reproduktorů, jež jsou schopny vykouzlit prostorový 360stupňový zvuk. 3,5mm jack na druhou stranu schází.

Čipset od Qualcommu a 8 GB RAM

O výkon se u novinky stará čipset Snapdragon 6 Gen 1, kterému dělá společnost 256GB úložiště a 8 GB RAM s možností rozšíření o dalších 8 GB „softwarově“ (tj. využitím klasického úložiště). Z hlediska nabíjecího výkonu činí maximum 35 W (drátově), avšak, jak již bylo zmíněno, je potřeba si k tabletu obstarat vlastní adaptér.

V oblasti softwarové výbavy je menším zklamáním nasazení staršího Androidu 13, přestože Magic6 Pro již dorazil s Androidem 14. V tabletu dále najdeme nadstavbu MagicOS 7.2, která nabízí funkce, jako je Honnor Connect, Honnor Notes či novinku v říši tabletů, Honnor Docs.

Ptejte se, co vás zajímá

Honor Pad 9 bude dostupný na českém trhu v šedém provedení Space Grey od února 2024 za doporučenou cenu 8 990 Kč. Do neděle 17. března jej mohou zájemci pořídit se slevou 1 000 Kč při využití slevového kódu. Jako vždy platí, že se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně novinky zajímá. Odpovědi zahrneme do recenze, případně je najdete rovnou zde v komentářích.