Vyzkoušeli jsme vlajkový Honor Magic6 Pro. Má skvostnou fotovýbavu i obří baterii

První dojmy + video
24
Vyzkoušeli jsme vlajkový Honor Magic6 Pro. Má skvostnou fotovýbavu i obří baterii
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Honor Magic6 Pro má v rámci promo akce skutečně agresivní cenovou politiku
  • Nabídne nevídaný 180Mpx teleobjektiv, displej s fantastickým jasem i pokročilé 3D rozpoznávání obličeje v kombinaci se čtečkou otisků

Loňský Honor Magic5 Pro byl telefonem, který na našem trhu odstartoval módu obřího 512GB úložiště „v základu“, ale také nás zaujal špičkovou fotovýbavou či kombinací 3D pokročilého rozpoznávání obličeje a čtečky otisků prstů v displeji. Nástupce s označením Honor Magic6 Pro na tyto přednosti navazuje, ale zároveň šokuje 180Mpx teleobjektivem, extrémní svítivostí displeje či jasně nadprůměrnou kapacitou baterie.

Honor Magic 6 Pro má obří baterii a skvělé foťáky – první dojmy a unboxing

Miniaturní krabička v environmentálním duchu

V rámci moderních environmentálních trendů se také Honor rozhodl upravit obsah balení. Krabička od Honoru Magic6 Pro má tak již na první pohled zhruba poloviční objem a v jejích útrobách najdeme kromě telefonu obaleného do papírové „fólie“ již jen příručky, nástroj na vytažení SIM a moderní USB-C/USB-C kabel.

Honor Magic6 Pro

Elegán každým coulem

Honor Magic6 Pro dorazil v černém provedení „Black“ se skleněnými zády, které na českém trhu doplní zelená verze „Epi Green“ s veganskou kůží. Pokud hledáte spíše konzervativní barevné provedení, je černá verze skvělou volbou, přitom nedošlo k neduhu v podobě věčně „umaštěných“ zad, neboť na skle nejsou otisky viditelné. Doménou zadní strany je pak pochopitelně výrazný fotomodul, v němž se nachází hned několik velmi zajímavých senzorů.

Lze se spolehnout na odolnost IP68 a hned v rámci prvních dojmů se sluší zmínit, že telefon se i díky zaobleným okrajům velmi pohodlně drží. Hmotnost 229 gramů (225 gramů v případě provedení s veganskou kůží) je pak přiměřená velikosti displeje a zařízení jako takového (162,5 × 75,8 × 8,9 mm). Honor nevsadil po vzoru některých konkurentů na titanový rámeček, nicméně rámeček je kovový a na horní straně najdeme i dnes spíše netradiční infraport. I v rámci krátkých dojmů lze pochválit prémiovou haptickou odezvu či komfortní umístění fyzických ovládacích prvků na pravém boku, kde je lze velmi snadno nahmatat.

Extrémní maximální jas a miniaturní pilulka

Za pozornost rozhodně stojí také použitý zobrazovací panel. Jedná se o 6,8" OLED displej s technologií LTPO, 120Hz obnovovací frekvencí a úchvatným maximálním jasem až 5 000 nitů. Není tak potřeba zmiňovat, že co se čitelnosti týče, poradí si obrazovka hravě s přímým slunečním svitem, ale také potěší velmi nízkým jasem, který přijde vhod třeba před spaním.

Dalším zajímavým prvkem je podpora 4 320Hz PWM stmívání, tedy potlačení neviditelného blikání, které unavuje zrak, stejně jako podpora Dolby Vision či příjemné zaoblení po stranách, nahoře i dole. Mezigeneračně rovněž došlo k výraznému zmenšení pilulkovitého průstřelu, který je tentokrát vycentrovaný. V něm se ukrývá kromě selfie kamerky rovněž 3D ToF senzor pro pokročilé (bezpečné) rozpoznávání obličeje, jež doplňuje optická čtečka otisků prstů, která funguje příkladně.

Brutální výkon i nevídaná fotovýbava

Nejnovější vlajka od Honoru se může kromě výše uvedeného pochlubit rovněž extrémně výkonným, přesto energeticky velmi efektivním čipsetem Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu. Tomu dělá společnost štědré 512GB úložiště + 12 GB RAM s možností doplnění o 7 GB „softwarově“. Výkon novinky tak bude dostačující i za několik let a lze předpokládat, že to stejné bude platit i pro fotovýbavu.

Hlavní zajímavostí je v tomto případě 180Mpx periskopový 2,5× teleobjektiv, který disponuje optickou stabilizací a má clonu f/2.6. Pomocí zakrytí tohoto objektivu lze snadno zjistit, že jej telefon během dne (tj. běžného osvětlení) využívá pro přiblížení od úrovně 2,5× zoomu až do maximálního 100× zoomu. Z dalších snímačů je k dispozici primární 50Mpx 1/1,3" senzor s clonou f/1.4 až f/2.0, laserovým ostřením, PDAF a OIS. Nakonec zde najdeme rovněž automaticky ostřící ultraširokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 13 milimetrů, tedy rozsahem záběru 122 stupňů. Již nyní můžeme potvrdit, že fotoaplikace funguje pěkně svižně a překvapivě i 100× zoom je vcelku dobře použitelný a snímky z něj mají velké množství detailů.

Honor Magic6 Pro

Samostatnou kapitolou je pak velikost baterie, která byla při zachování rozumných rozměrů a hmotnosti mezigeneračně zvětšena díky nové křemíkové technologii. Baterie s kapacitou 5 600 mAh je kapacitou zcela nadprůměrná a v kombinaci s použitým čipsetem lze očekávat špičkovou výdrž na nabití. Během testování se pak rozhodně zaměříme i na to, jak dlouho trvá nabití maximálním výkonem 80 W skrze dodávaný kabel.

Cena a dostupnost

Honor Magic6 Pro bude na českém trhu dostupný v černém a zeleném provedení v jedné konfiguraci 12 + 512 GB s doporučenou cenou 30 990 Kč. V rámci speciální promo nabídky od 25. února do 17. března 2024 (včetně) je pak možné se slevovým kódem snížit cenu o 5 000 Kč, výsledná cena tak bude činit 25 990 Kč.

Nejlevněji vás nový Honor Magic6 Pro vyjde u Mobil Pohotovosti, kde po zadání kódu "HONORMAGIC6" v košíku získáte slevu 5 000 Kč a další 2 000 Kč ušetříte ve formě bonusu. Jedině na mp.cz navíc získáte na nový HONOR záruku prodlouženou na 3 roky zcela zdarma! Více zjistíte na mp.cz/honormagic6pro.

Honor Magic6 Pro

Rozměry162,5 × 75,8 × 8,9 mm, 229 g
DisplejAMOLED, 6,8" (2 800 × 1 280 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor5 600 mAh
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 25. 2. 15:29
Vůbec nezní špatně jen ten zoom není tak dokonalý jak sem čekal a zaostává i za iPhone pro max v zoomu.
Ale jinak je super a velká baterie zní dost dobře takže jsme se dočkali posunu konečně a máme Si-Ca 2 gen..
Výdrž plus mínus stejná co má OnePlus a Vivo.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 25. 2. 16:29
Na mp ještě s 2k cashbackem. Takže pěkných 24k. To Xiaomi 14 Ultra za 35k...no nevím. I když taky s pěknou hromadou dárků a cashbackem 2500. Škoda té mizerné podpory u Honoru...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 25. 2. 16:32
Na to že měl mít Xiaomi 14 Ultra cenu 1499 euro což činí 38k převod je 35k ok s tím co se k tomu dostane, i ten Magic 6 Pro za 24k.. a Xiaomi 14 za 24.5k s vykupem 20.5k plus dárky tohle se povedlo konečně to není tak šílené jako loni s 13 sérii.
Jaroslav Kroul
Jaroslav Kroul
Naposledy upraveno: 25. 2. 17:10
V dox mark zatím strhal normy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze