Xiaomi představilo svůj vlastní procesor, jmenuje se Surge S1

8

Čínské Xiaomi vstoupilo do klubu předních výrobců, kteří produkují i vlastní procesory. První počin z jeho dílen míří do střední třídy. Osmijádrový procesor Surge S1 je vyráběn 28nm technologií.

Xiaomi Surge S1

Vůbec první generace vlastního procesoru Xiaomi je založena na 64bitové architektuře a vyráběna 28nm procesem. Osmijádrový procesor se skládá ze čtyř jader ARM Cortex-A53 s taktem 2,2 GHz a ze čtyř jader ARM Cortex-A53 s taktem 1,4 GHz. O grafický výkon se stará čtyřjádrová grafika Mali-T860, která je o 40 % výkonnější ve srovnání s předchozí generací. Výkonově by měl procesor Surge S1 překonávat konkurenční Snapdragon 625 nebo procesor Helio P10 od MediaTeku. Dokazují to alespoň výsledky benchmarků GeekBench a GFXBench.

TIP! Nástupce Xiaomi Mi MIX potvrzen samotným CEO společnosti

Nový procesor by měl také zajistit kvalitní fotografie. Speciální algoritmus snižuje šum a zachovává potřebné detaily i za zhoršených světelných podmínek. Další algoritmus zvaný Surge ISP zlepšuje citlivost fotoaparátu na světlo až o 150 %. Mezi další výbavu procesoru patří také podpora VoLTE. Nový procesor se dočkal rovněž okamžitého nasazení do nově představeného Xiaomi Mi 5c.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroje: en.miui.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
anonymni jmeno
Ten A73 v textu je predpokladam preklep. Kdo to pro ne vyrabi?
Moo
28nm? Lol
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Ďalší zbytočný SoC ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze