Xiaomi neuhlídalo MIUI 11. Podívejte se, jaké novinky přinese

7
Xiaomi neuhlídalo MIUI 11. Podívejte se, jaké novinky přinese
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nadstavba MIUI 11 by měla být oficiálně představena 24. září spolu s Xiaomi Mi MIX 4
  • Nejnovější MIUI nabídne vylepšený always-on režim i přepracovaného správce souborů
  • Novinkou je rovněž sdílení souborů podobné funkci AirDrop od Applu

Nová nadstavba MIUI 11 výrobce Xiaomi se měla původně objevit na telefonech až s příchodem Androidu 10. Chybička se však vloudila a čínskému výrobci se podařilo nechtěně vyslat aktualizaci k některým vlastníkům Xiaomi Mi MIX 2S a Redmi K20 Pro. Majitelé těchto telefonů neváhali a pořídili sérii screenshotů, které nám ostatním umožní získat představu, jak bude nové prostředí MIUI 11 vypadat a na co se můžeme těšit.

Na první pohled viditelnou změnou je přepracovaná sekce nastavení, které se chlubí novými ikonkami různých barev, díky nimž bude snadnější se v prostředí navigovat. Designové proměny se však dočkaly i systémové aplikace. Jednou z novinek je vylepšená funkce always-on displeje, u nějž bude možné si podrobně nastavit, jak přesně má vypadat. Výrobce však integroval i nové sdílení souborů napříč zařízeními Xiaomi, Oppo a Vivo, na němž tyto značky delší dobu společně pracovaly. Sdílení souborů má být podobné AirDropu od Applu a nabídnout přenosovou rychlost až 20 MB/s.

MIUI 11

Vylepšení se dočká rovněž komunitní aplikace pro majitele smartphonů Xiaomi nebo přepracovaný správce souborů. Nové prostředí má rovněž podporovat „dynamický zvuk“ a opomenout nesmíme ani propracovaný tmavý režim, který si uživatelé budou moci nechat aktivovat v předem nastaveném časovém intervalu. Nadstavba MIUI 11 v celé své kráse by měla být odhalena již 24. září po boku chystaného Xiaomi Mi MIX 4, jenž údajně bude mít 108megapixelový fotoaparát, 90Hz AMOLED displej bez výřezů i rychlé 40W nabíjení.

Diskuze ke článku
Mio
"Sdílení souborů má být podobné AirDropu od Applu a nabídnout přenosovou rychlost až 20 MB/s."
No vzhledem k přenosovým rychlostem WiFi a interního úložiště je to spíš velké zklamání.
Eedx
Xiaomi opet ukazalo, ze nadstavbu proste umi a ze vsech vyrobcu ma nedelsi podporu. Huawei, Samsung nebo LG se muzou jit vycpat.
Bonbón
Mám p30 pro a Mi9, co se týče prostředí/nadstavby tak je pro mě lepší MIUI od Xiaomi, má sice pár much, ale design, rychlost a funkce jsou mi prostě bližší. Uvidíme co nové emui na které se hodně těším a i MIUI, snad se posunou hodně
Tomasz Przybyla
Tomasz Przybyla
Na nove MIUI (doma mame Mi Max 3, Redmi Note 5 a Redmi Note 7) jsem zvedavy… Snad konecne zahrnou i landscape rezim v launcheru i nastaveni… (Nova Launcher vetsinu vyresi ale nektere casti systemu se proste neotoci)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze