Xiaomi představilo MIUI 11. Klade důraz na přehlednost a tmavý režim

13
Xiaomi představilo MIUI 11. Klade důraz na přehlednost a tmavý režim
  • Nejnovější nadstavba od Xiaomi je založena na Androidu 10
  • Klade důraz na nový font písma, zvuky, animace a tmavý režim napříč prostředím
  • V průběhu října se dostane na první skupinu smartphonů Xiaomi

Xiaomi dnes pořádalo tiskovou konferenci, na které představilo nový vlajkový model Mi 9 Pro 5G a následně dechberoucí koncept Mi MIX Alpha, který by vám rozhodně neměl uniknout. Kromě hardwaru však došlo i na software v podobě nadstavby MIUI 11. Ta je založena na nejnovějším Androidu 10 a přináší několik nových funkcí a audiovizuálních vylepšení.

MIUI 11

Zásadní novinkou je tmavý režim napříč celým prostředím. Tuto vymoženost šetrnou k očím nyní zavádí snad všichni, kteří mají co do činění se softwarem. Apple a Google nevýjímaje. Dále došlo k mírnému redesignu ikonek aplikací a Xiaomi nasadilo nový font Mi Lan Pro, který byl vybrán jako písmo pro celý systém. Inovováno bylo nastavení režimu Always-on a stranou změn nezůstaly ani předinstalované zvuky a animace v prostředí.

Xiaomi také přepracovalo sadu Mi Go Travel, která přináší lepší plánování vašich cest, přičemž primárně pomůže s rezervací jízdenek v letadlech, vlacích a autobusech. Na cestách může přijít vhod i pokročilý převodník měn nebo ultra úsporný režim baterie. Další sada Mi Work se soustředí na pracovní dny, kdy může přijít vhod přepracovaný správce souborů nebo balíček kancelářských aplikací WPS. Zcela novým přírůstek je Family Guard, jenž nabízí možnost sledování polohy jednotlivých členů vaší rodiny, případně možnost nastavení časového omezení na užívání konkrétních aplikací.

MIUI

Již 27. září spustí Xiaomi veřejné beta testování MIUI 11 a v polovině října dojde k 1. fází aktualizování současných modelů. Jak je dobrým zvykem, Xiaomi bude aktualizovat nespočet svých telefonů: více než 40. Nutno podotknout, že se jedná o termíny aktualizací na domácím čínském trhu a v Evropě si zřejmě počkáme o něco déle.

Fáze 1 (v polovině října)

Fáze 2 (na konci října)

Fáze 3 (listopad)

Diskuze ke článku
Eedx
Redmi Note 4 uz nic?
Václav Mach
Václav Mach
MIUI 11 není záložna pouze na Androidu 10.
Android 10 se týká zatím pouze modelů Xiaomi Mi 9 a Redmi K20 Pro (alias globální Xiaomi Mi 9T Pro) jenž mají Android 10 již i na MIUI 10. Ostatní modely obdrží MIUI 11 na stávají verzi Androidu, tedy Android 9.
Michal
A co XIAOMI REDMI NOTE 6 PRO. Bude taky.
Lukáš
Android 10 přináší tmavý režim a na tom je založený MIUI 11. Nejen na tom. Každopádně Mobilenet změnil název příspěvku a naše konverzace ztratila význam. Zdejší klasika.

PS: tím jsem jen chtěl říct, že si z Android 10 vzalo zásadní novinky, ale nestaví na něm, a není tedy jeho podmínkou. MIUI 11 poběží na Androidu 8, 9 a 10. Tedy jak jsem psal, šlo hlavně o dizajn nebo design (spisovná čeština uznává oba tvary)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze