Nové MIUI 12 je opět založené na Androidu 10. Vsadilo na spoustu animací

6
Nové MIUI 12 je opět založené na Androidu 10. Vsadilo na spoustu animací
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Xiaomi upravilo a mírně vylepšilo tmavý režim
  • Ovládání přebírá gesta z Androidu 10
  • Praktická jsou minimalizovaná plovoucí okna aplikací
  • Došlo také na vylepšení správy vašeho soukromí

Xiaomi dnes představilo na oficiálních stránkách svou nejnovější generaci nadstavby MIUI 12. Nadále vychází z nejnovějšího Androidu 10, avšak přináší drobná vylepšení a novinky. Začněme vizuálními změnami. Xiaomi vsadilo na přepracovanou animaci spuštění a zavírání aplikací, která má být zásadně rychlejší než v předchozích generacích MIUI. Výrobce zapracoval také na tmavém režimu, který nově nabízí stmívání tapet i úpravu písma tak, aby bylo snáze čitelné a co nejméně namáhalo oči.

MIUI 12

Působivá novinka se týká odemykací obrazovky. Při odemčení dojde k efektní animaci, kdy se záběr z kosmu plynule přesune na letecký záběr s tím, jak se telefon odemkne a naběhne vaše domácí obrazovka. O výsledku se můžete přesvědčit z přiložené animace.

MIUI 12

Xiaomi upravilo gesta ovládání, která se shodují s těmi v Androidu 10, což výrazně napomůže k jednotnosti. Naopak přidanou hodnotou jsou plovoucí okna. Aplikaci můžete nejen klasicky minimalizovat, ale také ponechat otevřenou v malém náhledu. V dnešní době, kdy mají i levné telefony displeje s více než 6palcovou úhlopříčkou, jde o zajímavý způsob využití velké plochy.

MIUI 12

Další klíčovou funkcí MIUI 12 je vylepšená správa soukromí, která nyní může sledovat chování aplikací a ukáže vám jak konkrétně zneužívají oprávnění. V tuto chvíli Xiaomi spustilo beta testování MIUI 12 pro čínské uživatele. Vydání stabilní verze MIUI 12 je naplánováno na letošní červen, ovšem opět jde o termín pro čínské uživatele. Zbytek světa se může dočkat o něco později.

Diskuze ke článku
Mio
To si snad dělají prdel s tou čárou pro dementy?! Takové prasárny by od Applu kopírovat nemuseli. Doufám, že to umožní vypnout. Gesta člověk zapíná kvůli tomu ať UI neruší žádné zbytečné prvky a oni tam plácnou tu nevkusnou čáru.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Hlavně, aby ty animace byly plynulé. Na MIUI 11 není zcela plynulé ani stahování notifikační lišty. Jinak je to sice moc pěkné, ale působí to na mě trochu jako kdysi animace na Woknech u Lumií, kde dlouhé a všudypřítomné animace jen maskovaly celkově pomalejší běh systému.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze