Android dostane rychlé sdílení souborů podobné AirDropu od Applu

13
Android dostane rychlé sdílení souborů podobné AirDropu od Applu
  • Funkce se jmenuje Google Fast Share
  • Naváže propojení přes Bluetooth, samotný soubor pak pošle přes přímé Wi-Fi spojení
  • Funkce by se mohla dostat i na starší modely

Tu situaci jsme každý aspoň jednou zažili. Potřebujete z telefonu poslat nějaký soubor člověku, který je jen pár metrů od vás a přemýšlíte, jak to udělat co nejlépe. Bluetooth je pro tyto účely pomalý a používat nějaké cloudové úložiště je zase neohrabané. Pokud se ale jedná o dva iPhony, přichází ke slovu funkce AirDrop, se kterou je vše jednoduché. V Androidu fungovalo něco podobného s názvem Android Beam, ten se však už ve verzi s označením Q neobjeví.

Google Fast Share

Naštěstí programátoři v Googlu pracují na nápravě, která bude o něco lepší. Jak si povšimli na xda-developers.com, v testovacích verzích Androidu Q se vyskytuje něco s názvem Google Fast Share a popiskem „sdílejte soubory s okolními zařízeními bezu použití internetu“. Funkce pak využijte Bluetooth, aby se obě zařízení domluvila na přenosu, samotný transfer pak proběhne přes přímé Wi-Fi spojení, což by v případě moderních protokolů mohlo výrazně zkrátit dobu přenosu.

Ve článku se dále spekuluje, že tato novinka by nemusela být omezena pouze na nejnovější Android, ale skrze aktualizaci Google Play Services by se mohla rozšířit i na starší modely.

Diskuze ke článku
Zzzzz
U Samsungu tohle funguje už nějakou dobu.. Nic méně u applu je to stejně omezené souborovým adresářem takže tam to má omezené využití.
Martin Mahovský
stačí používat Mi Drop :)
Pepe
Na svém miui EU mám možnost FTP - to má být něco podobného?
Offečka Jablečna
Tak tohleto přeci Drojd vůbec nemusí kopírovat, protože už od verze 0.0 plně podporuje SD karty a fleš paměti, tak si náctiletí drojdaři můžou vyměňovat svoje sbírky pornografije na přenosných médiích, když jim to tak hezky podporuje a ještě se u toho můžou zasmát Applu, který to neumí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze