Nejlevnější telefon se Snapdragonem 888? Bude to Realme GT 5G. Cena vás překvapí

4× aktualizováno
2
Nejlevnější telefon se Snapdragonem 888? Bude to Realme GT 5G. Cena vás překvapí
Fotografie: Realme
  • Existenci telefonu potvrdil samotný výrobce
  • Ve výbavě se objeví nejnovější Android 11
  • Potěší 256GB interní paměť
  • Představení proběhne 4. března

Aktualizováno 25. 2. 2021

Nejnovější informace týkající se vlajkové lodi Realme GT potvrzují nasazení 120Hz AMOLED panelu od Samsungu. Skrze weibo.com se také dozvídáme podstatnou informaci týkající se ceny. Ta by se v přepočtu měla držet pod hranicí 12 tisíc korun, což by z Realme GT dělalo absolutně nejlevnější telefon se Snapdragonem 888.

Aktualizováno 23. 2. 2021

Příchod nového Realme GT 5G, což bude vlajkový model s procesorem Snapdragon 888, se nezadržitelně blíží. Včera jsme byli svědky odhalení skleněné verze, dnes se můžeme podívat na designově originální verzi inspirovanou filmem Bumblebee, což znamená kombinaci žluto-černých zad. Oficiální snímek sdílel viceprezident Realme, Xu Qi Chase, na weibo.com.

Aktualizováno 22. 2. 2021

Realme na weibo.cn zveřejnilo pár fotografií, na kterých je chystané Realme GT se Snapdragonem 888 vidět, respektive jeho zadní strana. Spatřit lze trojitý fotoaparát, kdy hlavní snímač bude mít 64 megapixelů a překvapí přítomnost 3,5mm jacku na spodní hraně, což je jev u vlajkových lodí čím dál tím méně vídaný.

Aktualizováno 18. 2. 2021

Realme skrze svůj profil na weibo.com informovalo o zahájení nové řady označené GT. Prvním modelem má být Realme GT 5G, což by měl být finální název pro dříve spekulované Realme Race. Očekává se nasazení Snapdragonu 888, 12GB RAM, 256GB interní paměti a nejnovějšího Androidu 11. Premiéra proběhne 4. března.

Původní informace ze 2. 12. 2020

Qualcomm včera představil svůj nejnovější a vůbec nejvýkonnější procesor, který možná trochu překvapivě nazval Snapdragon 888. Je pouze otázkou času, než se s ním setkáme v prvních zařízeních. Například Realme již skrze oficiální facebookové stránky potvrdilo, že takový telefon chystá a prozatím jej nazývá Race.

Realme Race

Další informace o něm přinesl gsmarena.com, který zveřejnil fotografii zadní strany s kruhovým modulem čtyř fotoaparátů. Nechybí ani screenshot zachycující nabídku „O telefonu“, která je nedílnou součástí všech mobilů Realme. Dozvídáme se, že název by skutečně mohl být Race. Podstatné jsou však další prvky výbavy. Kromě Snapdragonu 888 bude nasazena 12GB RAM nebo 256GB úložiště. Jakožto správná vlajková loď pro rok 2021 bude nabízet i nejnovější Android, tedy verzi 11.

Prozatím není jasné, kdy by se Realme Race mohlo představit. Předpokládá se, že premiéra proběhne v lednu, kdy bude chtít Realme zřejmě předhonit Samsung s jeho řadou Galaxy S21. Je tak možné, že náznaky výbavy bude výrobce prozrazovat ještě před koncem roku.

Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Tak to bude zajímavé, protože Letos Redmi K40 Pro aka Poco F3 Pro bude taky nášlapná a s normální cenou.
Jakub Horák
Jakub Horák
Jak já se těším. Realme fandím od samého začátku, už na konci roku 2019 při představení X2 Pro v domovské Číně jsem věděl, že můj budoucí mobil bude od Realme. Právě model GT by mi to mohl splnit.
I tak je ale obdivuhodné, jak minulý rok jediná budget vlajka bylo Poco F2 Pro a hned zkraje tohoto roku už na nás koukají 4 libové budget vlajky za mnohem nižší cenu. Teď se ještě přidá Realme a budeme mít jeden z nejlepších roků na nákup mobilu. Celkem lituji všechny co si koupili mobil v roce 2020 :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze