Tohle nejsou Apple Watch, ale Xiaomi Mi Watch s Wear OS

2× aktualizováno
Tohle nejsou Apple Watch, ale Xiaomi Mi Watch s Wear OS
  • Novinka má zvládat telefonní hovory
  • Potěšit má i bohatá konektivita

Aktualizováno 4. 11. 2019

Ve světě designu vede mezi inspirací a prostým opakováním tenká linie, kterou docela často někdo překračuje. Jelikož mají chytré hodinky značky Apple v oboru nositelné elektroniky silné jméno, do jisté míry ovlivňují spoustu ostatních značek.

Xiaomi Mi Watch

Nyní však xda-developers.com přinesl další informace o Xiaomi Mi Watch, které se až nápadně podobají Apple Watch.

Stejný je nejenom charakteristický tvar displeje, ale i ovládací prvky. Paradoxně ale na hodinkách běží konkurenční systém Wear OS od Googlu, který spoléhá na Snapdragon Wear 3100.

Xiaomi Mi Watch

Další hardwarové specifikace první inzeráty neuvádějí, ale hodinky budou velmi slušně vybavené: mají Wi-Fi, Bluetooth, NFC, GPS a dokonce i podporu eSIM pro volání a připojení k mobilním sítím. Je ale otázkou, jestli se dostanou i na místní trh.

Aktualizováno 1. 11. 2019

Příchod chytrých hodinek Xiaomi Mi Watch je na spadnutí, dočkáme se již zkraje příštího týdne. Nyní se můžeme na krátkém půlminutovém videu podívat na to, jak bude vypadat prostředí. S největší pravděpodobností půjde o nadstavbu MIUI upravenou pro potřeby hodinek. Potěší, že i na hodinkách bude k dispozici tmavý režim a praktická ovládací korunka po pravé straně. Probudíte pomocí ní hodinky a pootočením bude možné procházet nabídky.

Původní informace z 29. 10. 2019

Xiaomi má v příštím týdnu klíčovou tiskovou konferenci, na které se kromě smartphonu CC9 Pro představí také chytré hodinky. Vůbec první takový model přímo od Xiaomi se má jmenovat Mi Watch. Půjde o významný krok, neboť Xiaomi je v segmentu wearables velmi silné, vzpomeňme na chytré náramky Mi Band. Dle uniklých obrázků je jasné, kde se Xiaomi nechalo inspirovat. Jeho hodinky nápadně připomínají etalon segmentu v podobě Apple Watch. Očekává se výroba v černém a stříbrném provedení. Na těle hodinek zaujme nejen korunka sloužící k ovládání, ale ještě další tlačítko pod ní.

Xiaomi Mi Watch

V tuto chvíli se spekuluje, že by Xiaomi nemuselo nasadit proprietární systém, ale Wear OS od Googlu. Mohlo by jít po dlouhé době o novinku s tímto systémem, která by jeho stagnaci mohla hravě zvrátit. Pro uživatele by nasazení Wear OS přineslo také široké možnosti instalace doplňkových aplikací. Mi Watch budou možná existovat ve verzi s podporou eSIM, v každém případě by měly být vybaveny NFC. Na těle hodinek bude mikrofon i reproduktor, vyřízení hovorů by tak mělo být hračkou. K představení dle všeho dojde 5. listopadu.

Diskuze ke článku
αΩ
Ten design je Excelentní CHUCPE :-P
Kam se hrabe druhdy Samsung ;)
Petr
Opravdu hrozné hodinky-to se jim nepovedlo.Vypadají lacině a to menu-hrůza.
Mio
WearOS? Takže výdrž tak deň až dva...
Bat
Oni tam musí napasovat i to hloupé koločko... Jinak s wear os to bude s výdrží stejná tragédie jako u apple watch. Raději uzavřený systém a delší výdrž, než podobná udělátka. S aktivní gps to potom nevydrží ani projížďku na kole

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze