Údajně chystaný MacBook Air by měl přijít s Retina displejem

aktualizováno
2
Údajně chystaný MacBook Air by měl přijít s Retina displejem
  • Nový MacBook Air dostane aktualizovaný procesor či nový displej
  • Představen by měl být na jaře tohoto roku

Aktualizováno 12. 3. 2018 13:45

Nové zprávy hovoří o tom, že nástupce MacBooku Air by mohl mít dokonce Retina displej! Hlavním dodavatelem displejů pro nové MacBooky by mělo být LG a k představení by mělo dojít už na letošním WWDC, které se bude konat v červnu. Apple plánuje vyrobit zhruba 6 milionů kusů těchto MacBooků a není jasné, zda cupertinský gigant ponechá stávající MacBook Air v nabídce, nebo po deseti letech legendární a nadčasový MacBook zmizí.

Původní text z 5. 3. 2018 14:40

Je známo, že MacBooky Air, které Apple naposledy aktualizoval v roce 2015, jsou tak trochu mrtvé. Některé zprávy dokonce mluvily o tom, že je tento rok Apple definitivně pohřbí. Nyní však přichází nová zpráva od analytika Ming-Chi Kua, která říká, že Apple na jaře představí aktualizovaný a vylepšený MacBook Air.

Omlazený MacBook Air by měl dostat nový procesor, zřejmě postavený na architektuře Kaby Lake. Změnou by mohl projít i displej, který je na dnešní poměry velice zastaralý a nabízí rozlišení pouze 1 440 × 900 pixelů. Dosti pravděpodobnou variantou je Full HD IPS panel a na těle nebudou chybět ani nejnovější porty USB-C či nejaktuálnější třetí generace Thunderboltu.

macbook air

Nový MacBook Air by měl přijít v časovém rozmezí od dubna do června (dost možná na WWDC) a s cenovkou by měl jít ještě níže než aktuální model. Vyloučeno není ani více barevných variant.

Zdroj: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Však také něco podobného v nabídce chybí, když nepočítám stále prodávaný starý model, ten se dnes kupovat opravdu nevyplatí. Zbytek jsou verze pro a ty jsou cenou trochu jinde. Vůbec bych se tomu nedivil, pokud to bude stát za to tak si ho koupím. Na aira mám dobré vzpomínky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze