Apple s iPhone SE 2 v letošním roce dle všeho nepočítá

5× aktualizováno
Apple s iPhone SE 2 v letošním roce dle všeho nepočítá
  • Druhá generace kompaktního iPhonu by měla nabídnout například procesor Apple A10 Fusion
  • Posílí se baterie, zatímco hlavní fotoaparát by měl mít 12 megapixelů
  • Nejnovější informace však naznačují, že v roce 2018 se nástupce nechystá

Aktualizováno 21. 6. 2018

Pravidelnou akci WWDC již máme za sebou a žádného iPhonu jsme se nedočkali. Očekávalo se totiž představení iPhonu SE 2. Dle nejnovějších informací, pocházejících od výrobce ochranných pouzder Olixar, s tímto modelem Apple vůbec nepočítá, alespoň ne v letošním roce. Současný iPhone SE, který se prodává již více než dva roky, tak nadále zůstává bez nástupce a nic se na tom nezmění. Apple se v letošním roce zaměří spíše na telefony s opravdu velkými displeji kolem 6 palců.

Aktualizováno 11. 5. 2018

Přibližně před 2 měsíci jsme vám přinesli zprávy, které tvrdily, že je zde přeci jen možnost představení iPhonu SE 2, jenž by měl po vzoru momentální vlajkové lodě bezrámečkový design s výřezem, a nová informace, kterou přinesl výrobce ochranných skel, je jen potvrzuje. Světlo světa totiž spatřila nová fotografie části displeje údajného iPhonu SE 2.

iPhone SE2

Aktualizováno 19. 4. 2018

Databáze Euroasijské ekonomické komise zveřejnila několik neohlášených iPhonů, z nichž by jeden mohl být právě iPhone SE 2. Tato komise v minulosti odhalila například iPhone 7, iPad Pro či bezdrátová sluchátka AirPods. Nejpravděpodobnější variantou se zdá být velkolepé představení na WWDC 2018, které se koná v červnu.

Proč by tímto zmiňovaným telefonem měl být právě SE 2? Zdá se totiž velice nepravděpodobné, že by Apple porušil svou tradici a představil jednu z vlajkových lodí jindy než v září. Navíc bude tento telefon stále běžet na iOS 11.

Aktualizováno 16. 3. 2018

Skrze čínské sociální sítě uniklo video, ve kterém má být zachycen koncept chystaného iPhonu SE 2. Zařízení působí kompaktními rozměry a má v horní části displeje výřez. Zdá se také, že zůstává zachováno ovládání gesty ve stylu současného iPhonu X. Vše působí velmi přesvědčivě, včetně prostředí i animací. Dojem narušuje například drobnost ohledně ikony zámku na odemykací obrazovce. Lze tak spekulovat, že jde pouze o neznámý telefon s Androidem, který se jen s vhodným launcherem tváří jako iPhone. Nic to však nemění na tom, že by měl Apple pracovat na nástupci a letošní rok nám ukáže více.

Aktualizováno 21. 2. 2018

Po nějaké době opět slyšíme o případném iPhone SE 2 od Applu. Tentokrát se spekuluje, že by jej Apple mohl představit na blížící se akci WWDC 2018. Ano, není to obvyklý termín pro premiéru nového hardwaru a naposledy jsme se v tomto ohledu dočkali novinky v podobě iPhonu 4. Na druhou stranu by Apple využil moment překvapení a nový model by na sebe strhl veškerou pozornost.

Nové informace opět zmiňují, že by výrobce nepřikročil k výrazné změně vzhledu oproti současné generaci. Nadále by tak například zůstala hliníková záda. Displej by však mírně povyrostl, údajně na 4,2 palce, což má být rozměr, který si současní uživatelé nejčastěji přejí. Uživatelé budou muset zapomenout na výkřiky moderní doby jako sken obličeje nebo bezrámečkovou konstrukci. Pod kapotou se má usadit procesor Apple A10 Fusion, který má být rovněž na akci WWDC 2018 představen. Procesor doplní 2GB RAM a 32GB úložiště, což bude základ. Náročnější uživatelé jistě sáhnou po 128GB verzi. Nadále je však nutné brát informace s rezervou.

Aktualizováno 9. 1. 2018

iPhone SE 2 by měl mít skleněná záda stejně jako nynější vlajkové lodě Applu a tím pádem by v zařízení nemělo chybět bezdrátové nabíjení. Zachován bude 3,5 mm jack na sluchátka a design celého telefonu by měl zůstat velmi podobný.

iphone se 2

iPhone SE druhé generace by měl být představen v březnu nebo v dubnu na Apple keynote.

Původní text z 23. 11. 2017

Současný Apple iPhone SE už brzy oslaví druhé narozeniny, představen byl v březnu 2016. V letošním roce jej Apple pouze mírně aktualizoval zvětšením interních úložišť. V horizontu půl roku bychom se však dle současných informací přeci jen měli dočkat nástupce, který se prozatím označuje jako iPhone SE 2. K představení by dle tchajwanské společnosti Economic Daily News mělo dojít během první poloviny roku 2018.

V současnosti jsou známé některé části výbavy. Podstatná zpráva ohledně velikosti displeje bohužel ne. Pod kapotou má být procesor Apple A10 a 2GB operační paměť. V případě úložného prostoru by mělo být možné vybírat mezi 32 GB a 128 GB. Hlavní fotoaparát bude mít nadále 12 megapixelů, čelní kamerka se vylepší na 5 megapixelů. Mírně posílí baterie, a to na 1 700 mAh. S ohledem na skutečnost, že do představení zbývá ještě poměrně dost času, se mohou specifikace ještě změnit.

Apple iPhone SE

Rozměry123,8 × 58,6 × 7,6 mm, 113 g
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorApple A9, 2×1,8 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB / 32 GB / 64 GB / 128 GBne
Akumulátor1 624 mAh
Diskuze ke článku
Jarovic
Ak aj predstaví tak bude väčší ako SE a veľkosť displeja 4" má a bude mat stále svojich záujemcov,fanúšikov.A momentálny stav je že toto SE-cko je na trhu jediný maly,slušný a nadupaný telefón s veľmi dobrým fotakom.
Lukáš
Když pominu fakt, že se jedná o podvrh, tak to SE 2 nemůže být z prostého důvodu. Jednička vznikla díky snížení výroby iphonu 6S ze kterého se použil nějaký hw, vzalo se staré šasi z iphonu 5, do kterého se to pouze naroubovalo. Zbytek věcí jako displej, čtečka otisků, přední fotoaparát je hw z různě starých iphonů. Takže šlo o jediné, investovat do vývoje minimum a vytřískat z toho nejvíc. Takže pokud bude někdy nějaké SE, tak bude udělané totožným způsobem, pravděpodobně šasi z iphonu 8 a dál různě starý hw. Koukám jak si hodně lidí myslí, že Apple vydal model SE aby vyhověl lidem, kteří chtějí malý telefon. Přitom ho vydal pouze aby se zbavil starého hw, nemusel do vývoje prakticky nic investovat a rovnou to pozvedlo i nevalná čísla prodejů iphonů. Takže jestli vůbec něco, tak nejdřív po vydání letošních iphonů, někdy příští rok.
chuck
Ha, v té době Samsung predstavi skladaci mobil, takže SE verze se muze zahrabat
Xwert Is
Xwert Is
Dúfam že áno.
Po úspechu SE by bolo asi nelogické nepokračovať.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze