Windows Phone Store v číslech: každý den přibývá 500 aplikací

19

Operační systém Windows Phone 8 stále drží jen velmi malý tržní podíl, avšak neustále roste. To dokládají například i zveřejněná čísla týkající se obchodu s aplikacemi. Vypíchnout můžeme například přísun 500 aplikací každý den.

Včera jsme vás informovali o dvou důležitých aplikacích, které se po dlouhém očekávání dostaly na platformu Windows Phone 8. Na mysli mám samozřejmě Waze a především Instagram. Obě bezpochyby pomůžou posílit pozici stále spíše přešlapujícího systému. Microsoft tento týden vydal čísla týkající se obchodu Windows Phone Store. Celkově se například stáhly již 3 miliardy aplikací. Působivé číslo, které je však oproti konkurenci zanedbatelné. Appstore Applu se může chlubit 60 miliardami stažených aplikací.

Čtěte také: Obchod Windows Phone pokořil metu 170 tisíc aplikací

Každý den se v obchodě uskuteční zhruba 10 miliónů platebních transakcí za aplikace a hry, měsíčně jde o 300 miliónů transakcí. Ještě v září šlo o 9 milionů transakcí denně a v červnu to bylo jen 6,66 miliónů transakcí. Rostoucí čísla jsou dobrým příslibem do budoucna. S tímto operačním systémem je nutné počítat, byť jde o běh na dlouhou trať a konkurenční dvojice Android a iOS se prozatím o své pozice bát nemusí.

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
Šimon Spišák
Šimon Spišák
Ten poslední odstavec je plnej slepenejch slov :D ale jinak fajn :)
JacoBee
Skvělej systém,jen tak dál.
sy35
tak je jasné že počet aplikací za den je nezpochybnitelným měřítkem jakosti operačního systému, o tom žádná:-D mně teda chybí aplikace Servis24, když už jsme u toho.
blk
Výborně, jen tak dál. Mimochodem tento týden jsem si koupil první (3) placené aplikace pro WP, takže čísla za tento měsíc budou ještě mnohem lepší. Alespoň o ty tři... ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze