Obchod Windows Phone pokořil metu 170 tisíc aplikací

30

Nejčastějším argumentem proti operačnímu systému Windows Phone 8 je nedostatek kvalitních aplikací v obchodě Windows Phone Store. I ten však jednou přestane mít svou váhu, neboť aplikací neustále přibývá. Za poslední dva měsíce dokonce hned 25 tisíc.

Microsoft v těchto dnech oznámil, že se počet aplikací v obchodě Windows Phone Store přehoupl přes hranici 170 tisíc. To je bezpochyby velmi pozitivní zpráva a vzpruha pro tápající operační systém, kterému se daří prosazovat v těžké konkurenci jen velmi obtížně.

TIP: Vyzkoušejte čtyři nové Windows Phone 8 aplikace od Microsoftu

Pokud se totiž podíváme na vývoj počtu aplikací, zjistíme, že v období od ledna 2012 do června 2012 se počet aplikací v obchodě Windows Phone Store zdvojnásobil z 50 tisíc na 100 tisíc. Pak ale jakoby někdo zatáhl za brzdu a růst obchodu se takřka zastavil, neboť po 11 měsících, tedy v květnu 2013, se v obchodě nacházelo 145 tisíc her a aplikací. Proto je aktuální nárůst pozitivní zprávou. Za pouhé dva měsíce přibylo 25 tisíc aplikací a magická hranice 200 000 aplikací je opět více na dosah. Pro srovnání však můžeme uvést, že obchod Google Play nabízí více než 1 milión aplikací a AppStore Applu přes 900 tisíc aplikací.

Zdroje: nokiapoweruser.com, phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Hadas
Kvantita, kvantita a kvantita. Nikdo se nezabývá kvalitou. V současné době mám Galaxy S4 a je naprosto jasné, že kvalitních aplikací je v té záplavě poměrně málo a někdy se docela špatně hledají. Navíc v poslední době je velká většina aktualizací spíše k horšímu. Takže jestli 100 000 nebo 1000 000 je celkem šumák.
iPhone
Nepoužitelných aplikací !!!
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Som zvedavý ako to bude po príchode WP8.1 ... príde podpora 4-jadrových SoC, FullHD displejov, dlho očakávané notifikačné centrum atď. Dúfam, že aj vďaka tomu záujem o tento OS stúpne, pretože niektoré aplikácie by mi skutočne chýbali :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze