Ve Windows Phone Store a Windows Store je přes 560 000 aplikací

58

Aplikací není nikdy dost a Microsoft si je toho vědom. Proto nyní ve společnosti panuje nadšení z toho, že počet aplikací ve Windows Phone Store a Windows Store překonal počet 560 000 aplikací. Redmond očividně počítá s tím, že Windows 10 budou podporovat jak aplikace z Windows Phone, tak Windows.

Microsoftu se s Windows vcelku daří, ale rozhodně by to mohlo být lepší. Co je však pro Redmond dobrou zprávou, počet aplikací a her ve Windows Phone Store a Windows Store překonal 560 000. Je to rozhodně méně, než více jak milion aplikací u Androidu a iOS, ale platforma Windows je také mladší.

Windows Phone Store a Windows Store

Pro porovnání, v listopadu roku 2014 bylo v obou obchodech 527 tisíc aplikací, přičemž Windows Phone Store obsahoval 340 tisíc aplikací a her a Windows Store 187 tisíc aplikací a her. I přes velké množství stažitelného obsahu chybí pro systémy často mnoho aplikací a ve velkém množství případů se bohužel o balast, který nikdy nepoužijete.

Zdroje: news.microsoft.com, winbeta.org

Diskuze ke článku
Ondra
Osobně jsem uvěřil těm řečem o nedostatku aplikací na WP a přešel na Android...řek bych ale, že i jako geek mám potřeba plně pokryty na obou systémech - to do, kalendář, email atd. Celkem mě zklamalo, že kvalita na Androidu není vyšší. Naopak u řady aplikací se nadšenci nadchli pro design WP a stvořili krásné minimalistické aplikace. Na Androidu má každá mrtvě funkcí naházené často bez ladu a skladu s přemírou roletek a vyskakovacích oken. Současně na WP takřka vše je po vybalení z krabice, ačkoli něco málo doinstaluju. Android vyžadoval nahrát launcher, pohrát si s ním, nahrát kvalitní email klient, zablokovat gmail klient, skrýt řadu neodinstalovatelných/balastních aplikací...a to se bavíme o Sony. V budoucnu se asi k WP vrátím, pokud trochu zapracují na aktualizacích stávajících aplikací jako Messenger a představí zajímavé telefony s dobrou výdrží.
Petr Hájek
Petr Hájek
Sám jsem uživatelem WP, mám již několikátý model lumie, ale taktéž jsem už vlastnil pár modelů vlajkovych lodí s androidem. Wp mám rád, protože mi ten systém neskutečně sedí, ale někdy žasnu nad tím jak se tady spousta lidí snaží zuby nehty kopat za WP a plácá totální hovadiny. Drtivá většina oficiálních aplikací na androidu je kvalitou těžce mimo WP, na WP z 90% nedostanete od aplikace to, co na Androidu, ta povestna stabilita WP mi už taky nepřijde to co byla, na spouštění aplikací čekám několik sekund, než mi něco naběhne stačím udělat kafe a pády aplikaci mám častěji než na Notu 3, který jsem měl cca 2 měsíce zpátky. Lidi to že Vám něco vyhovuje víc než to druhé, neznamená že tu musíte plkat taky kraviny..... Lumia 930
Jakub
Balastu je nejvíc na androidu. Duplikáty, schémata a každá desátá padá. Na WP jsou taky nesmysly, ale jsou funkční. Chybí sociální sítě, ale ne každý je potřebuje. Porovnání storů: Appstore > Windows store > Play Store
neprihlaseny
a z toho 100% odpadu..

pouzivam jen picasa fotky

vsechny zasadni aplikace tam chybi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze