Zvažuje Google uvedení prohlížeče Chrome pro Windows Phone?

28

Aplikace od amerického Googlu, které jsou dostupné pro Android a mnohdy také pro konkurenční iOS, zůstávaly v poslední době nepřístupné pro systém Windows Phone. V dohledné době by však změna mohla nastat alespoň pro zdařilý prohlížeč Chrome.

Pokud vlastníte mobilní telefon s Windows Phone 8, zavítáte do obchodu s aplikacemi a dáte vyhledat Google Chrome, k vašemu překvapení se aplikace opravdu objeví. Jenže záhy zjistíte, že o žádný Google Chrome nejde. Daná aplikace pouze změní ikonku Internet Exploreru na ikonku Chromu. Samotný prohlížeč se nemění.

TIP! Top Apps: vybíráme nejlepší prohlížeče pro Windows Phone

Google Chrome – verze pro Android

Nyní však svitla malá naděje, že se ve Windows Phone Store objeví nový internetový prohlížeč Google Chrome. Inženýr Googlu, Carlos Pizano, uvedl na adresu projektu Chromium, že poté, co byl vyvinut kód pro Google Chrome určený pro Windows 8, doufá, že velká část půjde použít pro potřeby případného prohlížeče Chrome pro Windows Phone. To samo o sobě ještě nic nepotvrzuje, nicméně se šance na příchod Google Chrome do zařízení s Windows Phone značně zvýšila.

Zdroje: phonearena.com, code.google.com, winbeta.org

Diskuze ke článku
Josef Čihák
Jen si ho nechte.
Velda
Radši, aby vytvořil aplikace o které je zájem, jako třeba YouTube...
Martin
Ať si ho narvou do špic a vybouchnou s tím
karel
Hmm, zatim asi 90% nepuvodnich aplikaci na WP je znacne pomalych(co jsem zkusil), jediny celkem OK je whatsapp. Nemyslim, ze google chrome bude jiny, takze dekuji, nechci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze