Windows 9 na dalších screenshotech a videích

2

Už jen dva týdny nás dělí od oficiálního představení Windows 9 a tak proud úniků informací na internetu zintenzivňuje. Podle posledních informací dostanou Windows 9 aplikaci Storage Sense známou z Windows Phone. Na dalších videích se pak ukázalo jeho nové notifikační centrum a práci s režimu multiple desktop.

Screenshoty ukazují to, co zajímá uživatele nejvíc, což je, jak naloží Microsoft s dlaždicemi v desktopovém režimu, kde se s příliš velkou oblibou nesetkali. V nastavení menu si budete moci vybrat, jestli je chcete zobrazit v nabídce start.

Další novinkou je pak aplikace Storage Sense. Ta u Windows Phone slouží ke spravování úložiště zařízení. Umožní uvolnit místo odstraněním dočasných souborů, přesunout aplikace na SD kartu, odinstalovat aplikace nebo odstranit stažené soubory. Windows 8.1 má přitom už nyní něco podobného v podobně funkce „Místo na disku“.

TIP: Nabídka Start ve Windows 9 v akci: změn je mnoho (aktualizováno)

Na jednom z uniklých videích se ukazuje v praxi nové centrum oznámení v akci. Dostanete se do něj kliknutím na ikonu v pravé straně spodní lišty a otevře se v podobě malého okna, kde jsou notifikace seřazeny podle data a odlišené velkými ikonami.

Další video pak ukazuje, jak bude možné přepínat mezi několika virtuálními desktopy. To nicméně mezi operačními systémy není žádná novinka. Linux to nabízí už roky a virtuální desktopy jsou dostupné i v OS X od Applu.

Zdroje: mynokiablog.com, microsoft-news.com, microsoft-news.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Grom51
Redaktor opominul docela i podstatnou věc a to Withings Pulse, který celý set doplňuje a upřímně, telefonem toto nahradil nelze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze