V následující verzi Windows bude notifikační centrum

20

Koncem měsíce se má objevit „Technical Preview“ nadcházejícího systému Windows, přičemž jeho název bude s největší pravděpodobností Windows 9, spekuluje se ale i o mnohem jednodušším označení, které by mělo znít pouze Windows. Podle posledních informací má nabídnout i notifikační centrum po vzoru mobilních Windows Phone.

Threshold, jak se tato verze Windows interně nazývá, bude opravdu velkým milníkem ve vývoji Windows. Vzhledem k tomu, že se má vrátit nabídka Start, měla by tato verze u uživatelů větší úspěch, než tomu bylo u Windows 8, potažmo 8.1. Windows 9 však mají zejména sjednotit systém pro počítače, notebooky, tablety a mobily do jednoho, což je velmi ambiciózní úkol po stránce uživatelského prostředí.

Windows 9

Ovšem nyní se k nám dostává další zajímavost, a to je ta, že se v systému má objevit i notifikační centrum. To má být dostupné z malého okna v horním pravém rohu plochy, alespoň u prostředí plochy, a nebude tak přes celou obrazovku, jako je tomu u Windows Phone 8.1. Okno má být fixované a nebude možné jeho velikost měnit. Pozadí okna je bílé a mezi notifikacemi je možné se posouvat pomocí kolečka myši.

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
to je rychlost ŠTROBLE
tohle bylo jako "novinka" pred tydnem na WPcentral.com.

Na mobilenetu jsou dobre videopohledy na telefony. Ale jinac novinky stoji za velke kulove. Budto jsou o tyden pozdeji nebo to je same MOZNA, SNAD, viz jak tu pisete o prizraku iWatch.
David
Presne jsem rad za mobilenet. Jsou tam bezva chalani a hlavne umi svou profesi super podat. Je. Tak dal...
Kamil
"Windows 9 však mají zejména sjednotit systém pro počítače, notebooky, tablety a mobily do jednoho, což je velmi ambiciózní úkol po stránce uživatelského prostředí"

Co je to za nesmysl? Právě naopak. Tablety mají mít jen Metro a Desktopy budou bez metra. Jaké sjednocení?
St
Nechápu MS proč si dělá ze svých zákazníků srandu a nenechá věci tak jak jsou. Je spousta lidí, kterým vyhovuje vzhled XP nebo 7 a dlaždice nemohou ani cítit... Copak je to tak těžké nechat na uživatelích aby si samy zvolili svůj vlastní vzhled? Většinu lidí nějaké nové funkce stejně nezajímají, ale chtějí mít věci tam, kde jsou na ně zvyklí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze