Windows 8 startují 26. října, Windows Phone 8 poté 29. října

1

Říjen máme akcemi doslova nabitý, zdaleka největší pozornost však na sebe strhl Microsoft, především díky připravovanému vydání svého nového operačního systému Windows 8 a jeho mobilní odnože Windows Phone 8. Oba systémy Microsoft oficiálně vypustí ke konci října a pozvánky již začínají navštěvovat světové redakce.

Jako první zvědavé návštěvníky přivítá startovní akce Windows 8, která se bude konat 25. října letošního roku přímo v New Yorku. Kromě představení finální verze systému Windows 8 se můžeme zajisté těšit na jeho prezentaci na rozličných zařízeních včetně počítačů, notebooků či tabletů. Jak tvrdí barevná pozvánka, dočkáme se i ukázky slibně vyhlížejících tabletů Surface, takže se zajisté bude jednat o velmi nabitou akci. Ve stejný den se v USA začnou navíc tabletopočítače Surface prodávat.

Pozvánky na obě akce

Na pozvánce nechybí nové logo společnosti i operačního systému, což poukazuje na to, že je Microsoft připraven vstoupit do nové fáze své existence. Barevná pozvánka pak značí, že se můžeme těšit na pestrou prezentaci plnou velkých promítaček, hlasité hudby a možná i nějakého toho překvapení.

TIP: Přečtěte si více v našich článcích o Windows 8 a Windows Phone 8.

Krátce na to bude startovat i akce Windows Phone 8, o pár dnů později 29. října, a to v San Francisku. Očekávat můžeme prezentaci hotového systému, všech jeho inovací a možnost si jej vyzkoušet na hrstce přítomných smartphonů. Krátce po akci by se na světové trhy měly dostat první telefony s Windows Phone 8, kterými jsou HTC 8S a 8X, Nokia Lumia 820 a 920 a Samsung Ativ S.

Zdroje: slashgear.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Jirka
Bojím se, že to bude stejný fail jako WP7... Microsoft zjevně nechápe, že narozdíl od Applu je jeho jméno synonymem těžkopádných nefunkčních operačních systémů... Prostě není cool... A vypláznout 10-20 litrů za polofunkční Nokii, když za stejnou cenu můžu mít iPhone? To udělá jen blázen...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze