Vzhled a nová funkce Pixelu 8 unikají na videu

Vzhled a nová funkce Pixelu 8 unikají na videu
Fotografie: Google
  • Krátké video ukazuje instruktáž k nové funkci
  • Tou má být bezkontaktní měření tělesné teploty

Asi není nutné připomínat, že v oblasti výbavy současné telefony spíše stagnují. Jak velcí, tak malí výrobci se drží osvědčeného vzhledu a také sestavy senzorů, kterou jen různě upravují nebo vylepšují. A všichni při tom netrpělivě čekají, co bude „další velká věc“.


Uniklé propagační video připravovaného Pixelu 8 ukazuje nejen jeho vzhled navazující na předchůdce, ale také novou funkci. Na zadní straně se pod LED přisvětlením fotoaparátu nachází snímač teploty. Ten funguje podobně jako u mnoha domácích teploměrů. Přiblížíte se s ním co nejblíže kůži, ale nedotknete se. Video dále radí posouvat po čele tak dlouho, než senzor získá dostatek dat. Telefon pak zavibruje a ohlásí výsledek.

Nápad je to jistě zajímavý a inspirovaný nedávno probíhající pandemií, kdy bylo měření teploty povinným rituálem na mnoha místech. Velkým firmám nějakou dobu trvalo, než tuto jednoduchou myšlenku protlačily do praxe. Zatímco Apple představil hodinky s teploměrem už loni na podzim, Google na této možnosti stále ještě pracuje. Světová zdravotnická organizace však mezitím odvolala stav ohrožení veřejného zdraví, což znamená formální konec pandemie. Přesto taková funkce může přijít vhod, kupříkladu rodičům menších dětí, které jsou častěji nemocné. A co vy, uvítali byste takový senzor ve svém dalším telefonu, nebo je to podle vás zbytečné?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze