Nepřerostlý sympaťák, testujeme nový Google Pixel 7

3
Nepřerostlý sympaťák, testujeme nový Google Pixel 7
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon působí ve sněhově bílé variantě stylově
  • Zaoblení přispívá k velmi pohodlnému držení v ruce
  • Silně návyková je haptická odezva displeje
  • Naopak čtečka otisků prstů je zbytečně vysoko

Po velkém a o něco lépe vybaveném Pixelu 7 Pro k nám do redakce zavítal i Pixel 7. Jde nadále o telefon vyšší třídy, avšak o něco menší. O kompaktní mobil sice nejde, ale padne dobře i do menší ruky. Za vše vděčíme příjemně oblým bokům na zadní straně. Telefon není ani tlustý a hmotnost je těsně pod hranicí 200 gramů.

Ergonomii má Pixel 7 velmi slušně rozjetou, avšak vše kazí tlačítka. Samotné zpracování je prvotřídní, mají i jistý stisk. Bohužel hojně využívaná odemykací klávesa je zbytečně vysoko. Obdobný problém se bohužel týká i čtečky otisků prstů v displeji. Jde o optickou variantu, pracuje velmi dobře a když se povede prst přiložit, je odemknutí otázkou okamžiku. Problémem je, že je místo, kam pokládáte prst, příliš vysoko.

Google Pixel 7

Čtečkou jsme již nakousli displej. OLED panel má 6,3" úhlopříčku, Full HD+ rozlišení a 90Hz obnovovací frekvenci. Displej tak patří jednoznačně k těm lepším a povedenějším. Jeho silnou stránkou je haptická odezva na dotyky. Je naprosto perfektní a vysoce převyšuje všechnu konkurenci. Odezva je totiž okamžitá a příjemná pod vaším prstem.

Základní výbava telefonu se samozřejmě shoduje s větším Pixelem. Nasazen je tak nový procesor Tensor G2 od Googlu či hlavní 50megapixelový fotoaparát s laserovým ostřením i optickou stabilizací obrazu. Práce s ním je svižná a výsledné snímky krásně prokreslené a ostré. Skvěle telefon fotí i v noci. Dobré výsledky má rovněž 12megapixelový ultarširokoúhlý objektiv, avšak záběr jen 114° není příliš široký.

Ukázkové fotografie

Zbrusu nový Pixel 7 od Googlu v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, ptejte se přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Google Pixel 7 256 GB

Rozměry155,6 × 73,2 × 8,7 mm, 197 g
DisplejOLED, 6,3" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 700 mAh, doba nabíjení: 1:37 hodin
Za zapůjčení Google Pixelu 7 děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.
Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Škoda, že se nevlezla fotka se zobrazeným odemykáním na displeji, aby bylo vidět, jak je to tedy vysoko :(
Ondrej Havlik
Ondrej Havlik
Umístění čtečky mi nepřišlo jako problém v porovnání s Galaxy S20. Telefon je výborný, ale nenechám si jej kvůli velikosti a hmotnosti, opět v porovnání s S20 je rozdíl markantní.
Hugo Sobb
Hugo Sobb
Viete mi niekto povedat, ci uz sa Google Pixel telefony naucili posuvat "Always On Display" (Datum/Cas/Notifikacie" na zamknutom displeji, aby nedochadzalo k neustalemu vypalovaniu tych istych pixelov? Samsung, LG a dalsi mali toto vyriesene uz davno. Vdaka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze