Vyznejte se na neznámých místech díky Microsoft Path Guide

Android aplikace týdne
Vyznejte se na neznámých místech díky Microsoft Path Guide
  • Nová aplikace Path Guide od Microsoftu může být šikovným pomocníkem pro orientaci na neznámých místech
  • Aplikace využívá senzorů, GPS a vzorce vaší chůze k nahrávání vaší cesty, kterou pak můžete sdílet
  • Pokud si vaší nahranou trasu někdo stáhne, stane se z aplikace navigace, která jej dovede do cíle
  • Zároveň díky aplikaci už nezapomenete, kde jste nechali na parkovišti auto

Občas si zkrátka potřebujete za někým či někam dojít a navigace vám nedá dostatečně přesné informace. Jak máte někoho najít v obchodním centru či klidně i na festivalu, kde jste nikdy nebyli? S řešením přichází Microsoft ve své nové aplikaci, která udělá detailní navigaci hračkou.

Path Guide – Android aplikace týdne

Path Guide slouží k jedinému účelu: zaznamenává data ze senzorů, vyhodnocuje rychlost chůze, sleduje vaše zatáčení či výšlap schodů a to kombinuje s GPS lokací, aby mohla ukázat, kudy jste přesně šli. Tuto informaci, kde jste, můžete potom snadno poslat vašim přátelům. Aplikace se tak může velmi hodit třeba při návštěvě nějakých parků, festivalů a jiných velkých událostí, anebo pokud se chcete zkrátka jen s někým sejít, ale jeden z vás se na místě nevyzná.

Path Guide

Toto sledování vaší cesty ale nemusí přijít vhod jen pro navigaci k někomu dalšímu. Podrobně popsanou trasu vaší chůze si můžete zpětně prohlížet samozřejmě i vy sami a můžete se tak snadno dostat tam, kde jste začali. To přijde vhod obzvláště třeba na velkých parkovištích, kde se tak můžete dostat snadno zpět k autu, nebo pokud bloudíte městem a chcete se vrátit zpět.

Path Guide navíc nevyžaduje žádné mapy a funguje bez problémů i pro navigace uvnitř budov. Aplikace prostě jen nahraje vaši cestu a ta se uploaduje do cloudu, kde ji mohou najít ostatní. Záznam vaší trasy bude následně veřejně přístupný všem, kdo si vyhledají vámi zadaná klíčová slova – jen záznam zpáteční cesty je pouze na vašem zařízení. Jakmile se trasa stáhne, aplikace synchronizuje senzory ve všem telefonu s údaji z nahrané trasy a začne vás navigovat ze stejného počátečního bodu až do cíle.

Path Guide

A nezáleží, zda přitom půjdete po schodech či přecházet z ulice do nějakých budov a opět ven. Navigace bude stále fungovat a ukáže vždy vaši cestu. Path Guide by tak mohly v budoucnu využít třeba i obchody, u kterých byste si na jejich stránkách stáhli přesnou navigaci například od nejbližšího metra. To je však spíše zbožné přání Microsoftu, ale i tak může být tato aplikace neskutečně užitečná. Navíc je kompletně zdarma a bez reklam.

Stáhnout Path Guide

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze