Vyzkoušeli jsme sportovní brýle s displejem Intel Recon Jet

5

Na veletrhu CES Asia 2016 je k vidění jeden z mála produktů od Intelu, který je určen přímo pro koncové zákazníky. Společnost, která jinak vyrábí zejména čipy, zde ukazuje chytré brýle s displejem podobné Google Glass, které jsou určeny pro sportovní využití. Jaké jsou v praxi, jak se ovládají a kolik stojí? To se dozvíte v našich prvních dojmech přímo ze Šanghaje.

Intel Recon Jet

Intel rád nakupuje a brýle Recon Jet se na trh dostávají právě díky akvizici společnosti Recon, která je vyvinula. Jde o speciální sportovní brýle určené pro jízdu na kole, běh a další aktivity. Mají integrované GPS, Wi-Fi , Bluetooth pro spojení s telefonem nebo hrudním pásem, hromadu senzorů, kameru a hlavně malý displej pod pravým okem. Abyste na něj viděli, musíte se podívat směrem dolů, i při pohledu přímo však modul s displejem trochu vadí a stále ho máte v zorném poli.

Intel Recon Jet – CES Asia 2016

Skrze displej není vidět jako u Google Glass, kvalitou je ale podobný s rozlišením 400 × 240 pixelů. Ovládání je pak podobné právě Google Glass. Na pravé straně je optický touchpad, potvrzovací tlačítka pak zespodu. Černobílé prostředí s oranžovými prvky je bohužel dost pomalé a na ovládání je také potřeba si zvykat. Neduhu známého z Google Glass se tak nedokázal zbavit úplně ani Intel.


Intel Recon Jet na veletrhu CES 2016 Asia

Brýle mají chytrý senzor, který sleduje vaše oko a jakmile se podíváte na displej, rozsvítí ho. Šetří tak baterii, která i tak při zapnuté GPS vydrží zhruba 4 hodiny. Bez ní mnohem více. Výhodou je, že je baterie snadno vyměnitelná. Jedete-li na delší výlet, během pár vteřin si baterii vyměníte a na displeji můžete dále sledovat svoji rychlost, vzdálenost, počet kroků, mapu, notifikace a spoustu dalších informací.

Brýle jsou již v prodeji v USA, kde stojí v přepočtu 15 tisíc korun po započítání DPH. Do Evropy se chystají na konci léta.

Diskuze ke článku
ANO
"Neduhu známého z Google Glass se tak nedokázal zbavit úplně ani Intel." ...... myslite neduhu jinak znameho pod nazvem android?:o)
HOST
Zdravím, rád bych Vás požádal o vyplnění dotazníku na téma "Výběr mobilního telefonu". Jedná se o 18 otázek, většinou Ano / Ne, zabere Vám to jen pár minut.

Předem všem děkuji. :)

http://www.survio.com/survey/d/F3T8N5N0T5H4N0C9M

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze