Vyzkoušeli jsme Gmail 5.0: podpora více schránek a nový design

18

Google to s tzv. Material Designem myslí vážně a postupně do něj převádí jednu svou aplikaci za druhou. Nejspíše nejvíce uživatelů si všimne brzké proměny Gmailu. Ten nejenom že vypadá jinak, ale naučil se i některé nové věci, například přistupovat k dalším mailovým schránkám.

Hlavní inovace spočívá ve faktu, že se Gmail naučil spolupracovat i s jinými poštovními schránkami než se těmi, které provozuje sám Google. Podporovány jsou protokoly POP, IMAP a Exchange.

Přidání nového účtu je velice snadné a pomáhá s ním průvodce.

To je vítané vylepšení například pro ty, kteří až doposud museli například k pracovním mailům přistupovat pomocí jiného klienta. To bylo až doposud možné obejít tak, že jste dali Gmailu možnost kontrolovat vaši další schránku a stáhnuté emaily jste našli v Doručené poště. Zejména u již zmiňovaných pracovních mailů to ale není zrovna šikovné řešení.

Už na první pohled je rovněž patrný přechod na tzv. Material Design, který má ladit s vizáží budoucího Androidu 5.0. Znamená to pastelové barvy, zjednodušení, více grafiky a také přechod od hranatých prvků k oblým.

V samotné aplikaci je pak nový především vzhled.

Dle mého subjektivního názoru se také nepatrně zvýšila rychlost celé aplikace, zejména při otevírání složitějších mailů. Toto vylepšení bude v obchodě Google Play dostupné během několika dní, již nyní si ho můžete stáhnout pomocí odkazu uvedeného ve zdrojovém článku.

Zdroje: androidpolice.com

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Michal
Opravdu zvláštní. Dnes měl být zahájen OTA update Nexus zařízení na Android 5.0. Všechny stránky, zabývající se mobilními technologiemi (včetně této) dělají mrtvého brouka. A na světě se dosud neobjevil ani jeden majitel plné verze Androidu 5.0, na developers.google.com, kde měly být "Factory Images for Nexus Devices" rovněž absolutní ticho po pěšině. Tak co se to sakra děje!?
united7x
No tak dneska se to Googlu opravdu ani trochu nepovedlo. Tohle jako fakt myslí vážně? Den "D" pro Android Lollipop dopadl tak, že jej dnes nezískal zřejmě ani jeden uživatel Nexusů. Google dneska zklamal na plné čáře, a že o tom nikdo nikde neinformuje, je ještě divnější. Google, probuď se, už je načase.
Michal
No možná by i bylo fajn, kdyby redakce nechrápala a něco na tohle téma připravila. Mám Nexus 5 a 10, ale tohle chování Googlu se mi ani trochu nelíbí.
marek
Těžcí frajeři ten Google. Že to pořad ještě nikomu neposlali přes OTA bych pochopil. Ale že Factory Images jsou naposledy aktualizovány 9.řijna,to je tedy mazec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze