Vytvořte si vlastní ikony s šikovnou aplikací Adapticons

Android aplikace týdne
3
Vytvořte si vlastní ikony s šikovnou aplikací Adapticons
  •  Aplikace Adapticons vám umožní předělat jakékoliv vaše ikony přesně podle vašich představ
  • Lze upravit jejich tvar, barvy, velikost, rotaci, jméno aplikace a mnohé další
  • Za menší příplatek můžete navíc upravovat více aplikací nejednou a vyexportovat si poté vlastní APK balíček ikon

Někteří z vás určitě znají to zklamání, když si konečně nejdete tu svou parádní sadu ikon, která se vám líbí, stáhnete si jí a pak zjistíte, že pár vašich oblíbených aplikací se do nového vzhledu nepodařilo převést. V takovém případě můžete často skončit s tím, že máte třeba kolem tradiční barevné ikony ošklivý bílý kruh.

Adapticons – Android aplikace týdne

Aplikace Adapticons tyto drobné problémy dokáže snadno vyřešit, jelikož si s její pomocí můžete upravit všechny ikony najednou, nebo klidně i každou zvlášť. Stačí si najít ikonu aplikace, kterou chcete upravit, a můžete se pustit do díla.

Adapticons

Předně je tu výběr tvaru ikony, kterých je tu slušný počet. Další možností si potom upravíte velikost původní ikony, čímž se můžete zbavit zmiňovaného bílého kruhu okolo. Pokud chcete, můžete si pohrát i s pozicí ikony uvnitř vámi zvoleného tvaru, a dále zbývá také úprava samotného tvaru nové ikony, ať už jde o velikost nebo orientaci. Pokud však chcete ono ohraničení kolem originální ikony zachovat, můžete si upravit alespoň barvu výplně, aby lépe ladila. Zkrátka si můžete s ikonou vyhrát tak, aby vypadala co nejlépe. Poté si můžete rovněž změnit samotný obrázek ikony a její barvu, přepsat název aplikace nebo přeměnit ikonu do černobílé podoby.

Adapticons

Na závěr nezbývá než vaše dílo uložit. Tady dostanete na výběr tři možnosti: uložit ikonu na plochu, vyexportovat si ji jako PNG soubor, anebo si můžete vyexportovat klidně i všechny upravené ikony do APK složky a poté ji využít v jiných launcherech.

V průběhu prohlídky jste si mohli také všimnout ikonky se srdíčkem, což značí prémiové funkce, za které si musíte připlatit. Stačí dát vývojářům 1 dolar a zmizí reklamy, dostanete k dispozici více tvarů nebo budete moct upravovat více ikon najednou.

Adapticons

Jedinou nevýhodou může být to, že aplikace vytvoří v nové podobě vždy jen zkratku přiřazené aplikace a nezmění tedy výchozí podobu ikony třeba v šuplíčku všech aplikací. Adapticons tak není aplikací pro každého, ale pokud často a rádi upravujete svůj Android, může se stát velmi cenným parťákem.

Stáhnout Adapticons

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály