Vyrovná se vlajkovým lodím? Nové Poco F6 Pro oslní 1TB pamětí

První dojmy a videopohled
1
Vyrovná se vlajkovým lodím? Nové Poco F6 Pro oslní 1TB pamětí
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výkon obstarává Snapdragon 8 Gen 2
  • Perleťová barevná varianta se nadmíru povedla
  • Zaujme superrychlé 120W drátové nabíjení
  • Cena na českém trhu startuje na 14 999 Kč

Poco dnes nepředstavilo jen nový model F6, ale dostalo se i na vybavenější Poco F6 Pro, které již máme v redakci. Na český trh se novinka chystá v černé a bílé variantě, přičemž nám se do rukou dostala ta bílá. My bychom ji však spíše nazvali perleťovou, vzhled zadní strany se náramně povedl. Telefon vypadá stylově a neulpívají na něm otisky prstů. Zpracování je velmi působivé, rámeček je kovový, zadní strana skleněná. Bohužel Poco prozatím nezmiňuje odolnost.

Vyrovná se vlajkovým lodím? Poco F6 Pro oslní 1TB pamětí

Vzhled je sice fajn, ale pokud budete chtít mobil ochránit, dost možná sáhnete po tmavém ochranném pouzdře, které najdete v prodejním balení. Není příliš vzhledné, ale telefon dobře chrání po stranách a samozřejmě na zadní straně. Ergonomie se povedla, ploché boky vybízejí k pevnému zapření prsty a hmotnost 209 gramů byste možná ani nehádali.

Xiaomi Poco F6 Pro

Záležet si výrobce nechal na displej. 6,67" AMOLED panel zaujme vysokým rozlišením 3 200 × 1 440 pixelů, 120Hz obnovovací frekvencí a jasem až 4 000 nitů. Na displeji je od výroby nalepena ochranná fólie, avšak ideální to není. Okraje fólie jsou vcelku ostré, což není příjemné zejména v momentě, kdy k ovládání mobilu využíváte gesta. Do displeje je integrována čtečka otisků prstů, která funguje opravdu rychle a přesně.

Poco F6 Pro je výbavou na pomezí vyšší střední třídy a vyšší třídy. Nasazen je Snapdragon 8 Gen 2, tedy loňský top model. V našem případě jej doprovází 16GB RAM a dokonce rovnou 1TB úložiště. Jde o vůbec nejlevnější mobil s 1TB pamětí na českém trhu. Nouzi o úložný prostor určitě mít nebudete. Paměťovky Poco F6 Pro nepodporuje, ale to neshledáváme nedostatkem. Na pultech českých obchodů se objeví i slabší varianta s 12GB RAM a 512GB úložištěm.

Poco F6 Pro

Prostředí telefonu bude známé všem uživatelům telefonů Xiaomi, Redmi či Poco. Aktuálně tak jde o nejnovější Android 14, nadstavbu HyperOS a zcela nejnovější květnové bezpečnostní záplaty. Systém funguje velmi svižně a prozatím jsme nebyli svědky otravných reklam. Po zapnutí jsou sice v telefonu zbytečné hry navíc, ale lze je naštěstí odinstalovat.

Zatímco záda jsou spíše matná, oblast kolem fotoaparátů je lesklá a najdeme zde v součtu tři objektivy. Hlavní 50megapixelový fotoaparát má světelnost f/1.6 a optickou stabilizaci obrazu. Doprovází jej už jen průměrný ultraširokoúhlý objektiv s 8 megapixely a spíše zbytečný 2megapixelový makro objektiv. Záznam videa je pak umožněn až v 8K s 24 snímky za vteřinu, případně samozřejmě ve 4K s 60 FPS. Čelní kamerka pro selfies má 16 Mpx.

Překvapení u baterie se nekoná, má tradiční kapacitu 5 000 mAh. Hodnotit výdrž po prvních dnech je předčasné, ale vypadá spíše nadějně. Oproti tomu podpora 120W drátového nabíjení je skvělá. Zcela vybitý telefon totiž kompletně nabijete za pouhých 19 minut. Potřebná nabíječka je rovněž v prodejním balení. Bohužel kromě nejasné situace kolem odolnosti si Poco dovolilo ignorovat bezdrátové nabíjení, což je v tomto segmentu již jednoznačný nedostatek.

Poco F6 Pro míří okamžitě do prodeje a volit můžete nejen mezi černou a bílou variantou, ale i mezi dvěma paměťovými verzemi. Základní možností je 512GB úložiště s 12GB RAM za 14 999 Kč, náročnější sáhnou po modelu s 1TB interní pamětí a 16GB RAM za 16 999 Kč. Pokud si novinku pořídíte do 2. června, získáte při nákupu slevu ve výši 10 %.

U Mobil Pohotovosti pořídíte novinky POCO F6 a F6 Pro vůbec nejlevněji, a to až o 3 200 Kč. Stačí využít kód "poco10" v košíku v kombinaci s výkupním bonusem. Více na mp.cz/poco-f6.

Technické parametry Xiaomi Poco F6 Pro 1 TB

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 75 × 8,2 mm, 209 g, konstrukce: klasická
DisplejOLED, 6,67" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, , GPU: ano
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 7, Bluetooth: 5.3, NFC: ano
Operační systémAndroid 14
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 0:19 hodin
Dostupnostkvěten 2024, 16 999 Kč
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 24. 5. 17:33
Ty paměti sou suprové. Samozřejmě i ten SoC. Ale zbytek se bohužel moc dál neposunul dle recenzí. Vydrž je hodně průměrná. Jas ok ale čekal sem teda mnohem víc než průměr. Zmizelo QI. IP taky nepotěší.
Asi mi furt líp vychází X6 Pro...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze