Výdrž baterie zařízení s iOS 11 je u většiny uživatelů výrazně horší

50
Výdrž baterie zařízení s iOS 11 je u většiny uživatelů výrazně horší
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Špatná výdrž baterie postihuje většinu uživatelů iOS 11
  • Problémy se však netýkají nových iPhonů 8 a 8 Plus

Ne vše jde Applu úplně dokonale, což se nyní potvrzuje. Uživatele iOS 11 totiž opět trápí slabá výdrž baterie, což je jev pravidelně se opakující viz první ostré verze systémů iOS 10 a 9. Výdrží baterie zařízení s iOS 10 a iOS 11 porovnávala bezpečnostní firma Wandera. Výsledky vás opravdu překvapí.

iOS 11

Společnost totiž přišla na to, že zařízení běžící na iOS 11 se vybíjí dvakrát rychleji než ta s iOS 10. iPhony se systémem iOS 10 vydrží v průměru 240 minut neustálého náročnějšího používání, jako je například hraní her, sledování videa s vysokým rozlišením nebo střih videa, zatímco iPhony, které mají iOS 11, zvládnou pouze 96 minut.

iOS 11 baterie

Na vině je podle Wandery nový Spotlight v iOS 11. Ten je sice zejména na iPadu opravdu skvělý a funguje perfektně, ale za takovou daň rozhodně nestojí. Zajímavý je fakt, že s novými iPhony 8 a 8 Plus není vůbec žádný problém.

Pokud tedy máte iOS 11 trápí vás špatná výdrž baterie, nezbývá vám nic jiného, než počkat na aktualizaci, která tento problém vyřeší. Do té doby doporučujeme nechat permanentně zapnutý režim nízké spotřeby, vypnout polohové služby, sledování kondice a již zmíněný Spotlight (ten vypnete v Nastavení > Siri a vyhledávání).

Zdroj: forbes.com

Diskuze ke článku
marek
To není chyba, to je vlastnost. Navíc mi to teď lépe vyhovuje, protože vím, že musím iPhone každých 10 hodin dát nabíjet.
karelsral
Si pamatuju, jak MS uvolnil tenkrát ty W10M a to bylo haló kvůli tomu, že to vlastně fungovalo jako dnešní iOs11, hromada lidí odešlo ke konkurenci, tržní podíl mobilních win klesl už z tak malého čísla na ještě menší a tady ty iOfce na ty krámy chrápou před obchodem a většina nás bude oblbovat, že jich se to netýká (samozřejmě kecaj) a pomlouvat kde co. Tak třeba android běží od 6-ky na mobilu za 3k mnohem lépe než ten bazmek iOs, je to vlastní zkušenost ne žádný hejt.
David
Pokud si nainstalujete iOS 11 a nevyhovuje vám tak je tedy bezproblémová možnost downgradu na poslední verzi iOS 10, teda 10.3.3. Takže..
ANO
Ted jsem si hledal, co je ten spotlight a je to neco na vyhledavani. Nejde treba o to, ze trva nejakou dobu nez se veskery obsah naindexuje? Treba jako v ciste nainstalovanych windows?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze