Nový iPhone 8 Plus v redakci. Dokáže zaujmout?

31
Nový iPhone 8 Plus v redakci. Dokáže zaujmout?
  • Teprve včera se začaly oficiálně prodávat iPhony 8 a 8 Plus na vybraných trzích
  • Ač mezi ně Česká republika nepatří, iPhone již máme v redakci
  • Dojeli jsme pro něj do Drážďan a zde jsou naše první dojmy

Apple iPhone 8 Plus – první dojmy

Bezprostředně po vybalení vás nový iPhone 8 překvapí svojí hmotností, která poskočila na 202 gramů, takže je těžší o 14 gramů oproti loňskému modelu 7 Plus. Nárůst na hmotnosti je zapříčiněn skleněnými zády, které Apple vyměnil za roky osvědčený hliníkový kompozit. Zda je to krok správným směrem po stránce praktičnosti, ukáže až čas, po té technologické přináší zásadní novinku – bezdrátové nabíjení.

Apple iPhone 8 Plus

Ano, po mnoha letech za konkurencí se Apple rozhodl vybavit nové modely standardem Qi, takže můžete využívat široké nabídky bezdrátových nabíječek a nabíjet tak pohodlně položením telefonu na podložku. Zároveň se iPhony naučily Fast Charge, kdy se z 0 na 50 % dostanete za slabou půlhodinu.

Apple iPhone 8 Plus

Kromě nového těla se velké změny odehrávají uvnitř telefonu. Apple si pro letošní rok vyvinul nový čip Apple A11 Bionic a už první testy ukazují, že jde o nejvýkonnější procesor, který byl ve smartphonech kdy použit. Nepřekonává rozdílem třídy nejen loňské iPhony, ale i konkurenci od Samsungu nebo Huawei. Samotným výkonem se navíc přiblížil k desktopovým procesorům od Intelu, které Apple používá ve svých MacBoocích.

iPhone 8 Plus nalevo, iPhone 7 Plus napravo

Zda takový výkon postřehnete při běžné práci, je otázkou, pro rozšířenou realitu ARKit, kterou kalifornská společnost uvedla spolu s iOS 11, je to velký přínos a hozená rukavice pro vývojáře, jak takový potenciál využijí pro své aplikace.

Geekbench iPhone 8 Plus
Výsledky v Geekbench iPhone 8 Plus nalevo, iPhone 7 Plus napravo

Nakonec nesmíme opomenout ani fotoaparát, na kterém Apple též zapracoval, nejvíce patrné to je za zhoršených světelných podmínek, kdy měl loňský iPhone problémy a na fotkách se projevoval zvýšený šum. Další změnou ve fotoaparátu je Portrétní nasvícení, kdy můžete zvolit z několika scén a vylepšit tak váš portrét.

Apple iPhone 8 Plus

Drobností je samozřejmě více a některé ani na keynote nezazněly. My nový iPhone začínáme testovat a v příštím týdnu vám přineseme plnohodnotnější dojmy z tohoto telefonu.

Technické parametry Apple iPhone 8 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce158,4 × 78,1 × 7,5 mm, 202 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A11, CPU: 2×2,1 GHz + 4×800 MHz
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor2 675 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:49 hodin
Dostupnostzáří 2017,
Diskuze ke článku
Jakub
Myslim, ze iPhone 8 Plus nema iOS 10... Doporucil bych opravit
Lukáš
Škoda toho čouhajícího fotoaparátu, mohl to být krásně uhlazený telefon, ta bradavice je hnus, na tom skle dvojnásob. Spíš vezmu malou osmičku jako vzpomínku na skleněný ip4, to byl design. Plusko je pádlo a to sortování, kde jeden model má víc výbavy jako druhý se mi také nelíbí. Tohle není iphone 8, ale spíš 7S. U pluska mě zajímají to portrétní nasvícení, nebo jak se ta funkce jmenuje. Měli dát dva foťáky i do malého modelu, škoda.
Lukáš
Mimochodem, ta váha 202g u 5,5" telefonu je šílená. Z fotek to vypadá jako by byl snad i menší než 7plus, ale počítám, že rozměry jsou stejné.
Dave
A co ty rámečky? a už 4 roky úpně stejný design prostě je to drzost od Applu a hlavně nechápu ten název iPhone 8 todle je prostě jasná 7S.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze