iOS 11 má problém. Kvůli další kritické chybě dochází k pádům aplikací

18
iOS 11 má problém. Kvůli další kritické chybě dochází k pádům aplikací
  • Chyba umožňuje poslat znak jazyka Telugu, po jehož přijetí zamrzávají aplikace
  • V některých případech padá celý systém a jediným odstraněním problému je obnova přes DFU
  • Apple se již k situaci vyjádřil a slíbil opravu všech nadcházejících verzí jeho operačních systémů

V roce 2017 měl cupertinský gigant spoustu problémů s iOS 11, a to, že se dodnes jedná o nejzabugovanější verzi iOS není žádným tajemstvím. Vypadá to, že chyby neustávají ani s novým rokem. Byla totiž objevena nová chyba, která umožňuje poslat určitý znak, jenž zablokuje přístup k mnoha aplikacím, jako jsou Zprávy, WhatsApp, Facebook Messenger, Outlook pro iOS či Gmail. Chyba byla otestována na několika iPhonech se systémem iOS 11.2.5.

iOS 11_1

Samotná chyba umožňuje totiž uživateli zaslání znaku telugštiny a po přijetí zprávy se iOS buď celý zhroutí, nebo zamrzne aplikace, ve které byla zpráva přijata. Aplikace se totiž pokouší znak rozeznat a nedaří se jí to. Jediná možnost, jak následně aplikaci zavřít, je nechat na ní zaslat zprávu, která chybný proces většinou vyruší a pokud ne, nezbývá mnohdy nic jiného, než obnovit zařízení přes DFU.

Chyba navíc nebyla zjištěna pouze u iOS 11.2.5, ale i u macOS High Sierra 10.13.3 a watchOS 4.2.2. I u těchto systémů může doručení zprávy se zvláštním znakem způsobit pád aplikací nebo celého systému. Apple se již k celé situaci stihl vyjádřit a slíbil opravu chyby ve všech nadcházejících verzích svých operačních systémů.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
Pepa
A to po vždycky kydá, jak je lagdroid děravý jako cedník proti nějakým hypotetickým útokům hackera, který by cíleně útočil na dané zařízení... Koukám, že u iOS se člověk nemusí ani tolik snažit a nemusí být ani extra technický guru:-D
afafa
జ్ఞా
Mara Studna
Mara Studna
Je to asi jakési prokletí dnešního přetechnizovaního světa.Apple má problémy s IOs,Samsung stáhl aktualizaci na Oreo,všude se vyskytují méně čí více závažné problémy,je to opravdu takové zvláštní.
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Apple by se měl konečně zaměřit na iOS ať šlape jak má. Tohle co vydává poslední roky je hrůza.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze