Vyberte nejlepší fotomobil v našem slepém fototestu

Přichystali jsme pro vás fototest špičkových smartphonů, které se aktuálně prodávají na tuzemském trhu. Uděláme to ale trochu jinak, než obvykle. O tom, který fotomobil fotí skutečně nejlépe, rozhodnete vy, naši čtenáři. Přichystali jsme si pro vás totiž slepý fototest. Tak pojďme na něj.

Čím dál větší počet lidí používá své mobilní telefony jako jediný fotoaparát, a je proto důležité, aby mobilní pomocníci dokázali zachytit zajímavé životní okamžiky v co možná nejlepší kvalitě. Kdo to s mobilním focením myslí opravdu vážně, pořídí si některou z vlajkových lodí od renomovaných výrobců, které jsme již tradičně podrobili podzimnímu srovnávacímu testu. Tentokrát jsme ale zvolili jiný přístup. Při hodnocení kvality fotografií totiž často hraje u vás, našich čtenářů, velkou roli preference určité značky a je velmi těžké pak objektivně určit, který telefon fotí opravdu nejlépe. A proto jsme pro vás připravili slepý test, ve kterém budete hlasováním moci zvolit telefon, který fotí nejlépe, aniž byste věděli, o který model se jedná.

Výsledky testu naleznete zde.

Níže naleznete vždy čtveřice fotografií ze čtyř různých vlajkových telefonů. Pořadí telefonů je v celém článku stejné, fotomobil č.1 je tedy prvním ve všech čtveřicích fotografií. Fotografie jsou foceny ve stejný moment ze shodného místa, v automatickém režimu, plném rozlišení a nejsou nijak upravovány mimo vymazání EXIF informací, abyste svého favorita nemohli najít podle nich. Pro zvětšení fotografií ve fotogalerii využívejte tlačítko pro maximální přiblížení fotografie v levém dolním rohu pro úplné prozkoumání detailů. Případně si samozřejmě můžete fotografii uložit do počítače a prozkoumat ji v prohlížeči dle vaší volby. Pod každým typem scény naleznete hlasovací formulář, ve kterém zvolte, který telefon podle vás zvládl danou scénu nejlépe. Na konci článku pak můžete zvolit, který fotomobil je absolutním vítězem, tedy který ze čtveřice zvládl celkově nejlépe všechny disciplíny.

Exteriér


Exteriér 1

Exteriér 2

Exteriér 3

Exteriér 4

Exteriér 5

Exteriér 6

Exteriér 7

Exteriér 8

Exteriér 9

Exteriér 10

Exteriér 11

Exteriér 12

Exteriér 13

Pokud formulář nevidíte, použijte pro hlasování tento odkaz

Makro snímky


Makro 1

Makro 2

Makro 3

Makro 4.

Pokud formulář nevidíte, použijte pro hlasování tento odkaz

Interiér


Interiér 1

Interiér 2

Pokud formulář nevidíte, použijte pro hlasování tento odkaz

Noční snímky


Noční snímek 1

Noční snímek 2

Noční snímek 3

Noční snímek 4

Pokud formulář nevidíte, použijte pro hlasování tento odkaz

Blesk


Blesk 1

Blesk 2

Blesk 3

Blesk 4

Pokud formulář nevidíte, použijte pro hlasování tento odkaz

Pokud formulář nevidíte, použijte pro hlasování tento odkaz

Výsledky testu naleznete zde.

Diskuze ke článku
Jakub
Jakub
Detailně jsem to tedy nestudoval. Nato by bylo potřeba srovnání s nějakou zrcadlovkou. Takže rychle podle oka byl u mě vítěz 3ka za ním 2,1 a poražená bohužel 4ka.
Jinak dobrej test. Osobně bych uvítal krom testů konkrétních zařízení, hlavně srovnávací testy. Za co bych se nejvíc přimlouval. Až budete mít k testu L950 vzít rovnou ostatní vlajkové telefony a udělat velkej srovnávací test i s videem :D
František Zbořil
Super nápad a hlavně je bezva, že jste nenapsali značky a tak nikdo nemůže být ovlivnění. U mě to vyhrála dvojka, ale blesk jednoznačně má nejlepší jednička tam dvojka hodně ztrácí. Už se těším na vyhodnocení.
Fry
Nestihol som si ich všetky detailne pozrieť ale č.4 stráca snáď vo všetkých kategóriách a to dosť výrazne! Škoda, že na všetkých obr nieje úplne rovnaký záber, pre budúcnosť, si dajte telefóny na nejaký držiak aby ste fotili presne tú istú scénu ale ináč výborný nápad takýto test.
Rob
Hlavně to chtělo všechny fotky širokoúhlý, nebo to ty dva neumej?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze