Nejlepší fotomobily roku 2020 ve slepém testu. Koho určíte za vítěze?

Dejte hlas nejlepšímu
15
Nejlepší fotomobily roku 2020 ve slepém testu. Koho určíte za vítěze?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Dokážete rozpoznat, které fotografie pořídil jaký vzorek?
  • Do srovnání jsme zařadili nejlepší fotomobily současnosti i malé překvapení
  • Nezapomeňte hlasovat pro svého favorita

Konec roku se nezadržitelně blíží a s ním přichází i náš velký slepý fototest, v němž mezi sebou poměří síly ty nejlepší fotomobily na trhu. Snímky (u nichž byla odstraněna EXIF data) pochází celkem ze sedmi různých zařízení, která jsme v rámci slepého testu označili jako „Vzorek 1“ až „Vzorek 7“. Kromě denních záběrů nechybí ani ukázka fotek pořízených ve zhoršených světelných podmínkách.

Jako obvykle byly i tentokrát snímky pořízeny v automatickém režimu, na který fotí valná většina uživatelů. Některé mobily tak automaticky aktivovaly alespoň částečně noční režim (prodloužily expozici), jiné nikoliv. Rovněž zaostření probíhalo automaticky dle nejlepšího uvážení daného zařízení. Snímky si můžete nejlépe prohlédnout v originálním rozlišení pomocí ikonky lupy. Během několika dní chystáme vyhlášení, v němž odhalíme totožnost jednotlivých zařízení a publikujeme výsledky čtenářského hlasování.

A jedna informace na závěr: v testu se možná skrývá nějaké to překvapení, nebo možná malá „záludnost“. Poznáte jaká? Hlasovat a odpovídat můžete do konce roku!

Vzorek 1
Vzorek 2
Vzorek 3
Vzorek 4
Vzorek 5
Vzorek 6
Vzorek 7
Diskuze ke článku
lukas prikryl
lukas prikryl
Nejlepší na začátek, čili 1. Naopak 4 a 5 celkem průšvih.
Daniel Drlík
Daniel Drlík
Jasný vítěz. Číslo 2.
X zeit
X zeit
Jako záludnost mi přijde, že jsou o nejlepší fotomobily, ale v cenové kategorii tak do 10 tisíc Kč. Od vzorku 3 jsou fotografie a to zvlášť ty při zhoršených světelných podmínkách teda dost patlaniny. Jen jsem to tak proletěl, ale řekl bych, že nejlepší jsou 1 a 2. Srovnání s více vzorky by to chtělo v trochu jiném duchu. Především tam měly být také výřezy, těžko se to takto porovnává, ještě když mám doma 1 monitor.
Petr Jan Nowak
Petr Jan Nowak
Můj favorit je vzorek 6.
Druhé místo, vzorek 3 a této místo, vzorek 1.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze