Levný Galaxy A15 s NFC i Androidem 14 se blíží, prochází certifikacemi

aktualizováno
Levný Galaxy A15 s NFC i Androidem 14 se blíží, prochází certifikacemi
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podporováno bude 25W drátové nabíjení
  • O výkon se má starat procesor Helio G99
  • Poradí si se dvěma nanoSIM

Aktualizováno 22. 11. 2023

Server gsmarena.com informoval o tom, že Samsung Galaxy A15 4G byl certifikován thajským NBTC, což jej posunulo o krok blíže k uvedení na trh. Záznam na webu thajského certifikačního úřadu potvrzuje, že má modelové označení SM-A155F/DSN, ale nepotvrzuje uniklé specifikace, o kterých jsme vás informovali viz níže. Nicméně zdá se, že jeho debut nebude daleko.

Původní zpráva z 16. 11. 2023

Samsung nepřipravuje pouze vlajkovou řadu Galaxy S24, ale rovněž telefony z opačného spektra. Důkazem budiž chystaný Samsung Galaxy A15 4G, o kterém informuje mysmartprice.com. Dozvídáme se, že půjde o poměrně překvapivě dobře vybavený základní smartphone. Je možné, že se Samsung chce přeci jen více prosadit a lépe konkurovat čínským výrobcům, kteří zpravidla nabízí zajímavou výbavu v kombinaci s agresivní cenou. Čím konkrétně tedy má Galaxy A15 4G lákat?

Samsung Galaxy A15
Pravděpodobná podoba Galaxy A15

V prvé řadě byl prozrazen procesor, kterým bude Helio G99 ve spolupráci se 4GB RAM. Hodnota to není kdovíjak vysoká, avšak je možné, že Samsung připraví více variant, protože i v současnosti již u cenově dostupnějších modelů nabízí 6GB verze. Ohledně displeje informace nejsou, ale předpokládáme, že bude nasazen IPS/PLS panel. Prostředí obstará Android 14. Zde v případě jihokorejského výrobce nejde o velké překvapení, neboť například hodlá do konce roku aktualizovat přes 30 modelů na nejnovější systému od Googlu. Nad Androidem bude pak ještě nadstavba One UI 6.

Mobil zvládne pracovat se dvěma nanoSIM a podporuje NFC, což znamená, že s ním i bezkontaktně zaplatíte. Jak již název napovídá, maximem jsou sítě 4G, ale pravděpodobně se dočkáme i 5G verze, stejně jako letos. Chybět nebude ani podpora paměťových karet. Příjemným překvapením je 25W drátové nabíjení, které je spíše pravidlem pro dražší Samsungy. Sice nejde o závratnou rychlost nabíjení, ale mezi cenově dostupnějšími mobily jde o slušný průměr.

Další informace nejsou v tuto chvíli známé, což bohužel platí i pro možný termín oficiálního představení.

Diskuze ke článku
Ladislav Polický
Ladislav Polický
Nad Androidem bude pak v noci bdít i nadstavba One UI 6....

Že jsem tak smělý, jaké prostředí můžu tedy čekat ve dne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze