Vládne Audi konektivitě? Ovládlo anketu Connected Car 2015

Německá automobilka Audi obsadila hned několikanásobné prvenství v různých kategoriích v anketě Connected Car Award 2015. Slavnostní předání ocenění se bude konat v rámci veletrhu CES.

TIP: Audi Q6 e-tron quattro nabídne dojezd 500 km. Dorazí za tři roky

V dnešní době se hodnotí již kdeco. Telefon roku, aplikace roku a dokonce existuje i anketa s názvem Connected Car Award, ve které redakce německých časopisů Auto Bild a Computer Bild vybírají nejlepší technologie napříč automobilovým průmyslem. Letošní udělení cen ovládla automobilka Audi, která si odnesla hned několik prvenství.

Auta a mobily: Audi Connect – videopohled

V anketě se vyhodnocuje vítězství v různých kategoriích. Například nejlepší navigace, nejlepší integrování internetu do vozidla nebo multimediální systémy a zábava. V prvně jmenované kategorií si automobilka Audi odnesla prvenství. Její navigační systém běží na mapových podkladech od Googlu. Z první příčky se Audi mohlo také radovat v kategorii „telefon“, kde německá automobilka nabízí svoji schránku pro mobilní telefony umožňující bezdrátové nabíjení. Další prvenství Audi dostalo za zvukovou aparaturu Bang & Olufsen a také za koncept Audi e-tron quattro, jenž spadá do kategorie „nová mobilita“.

Audi dosáhlo prvenství v následujících kategoriích:
  • Navigace
  • Integrace internetu
  • Multimediální systém
  • Telefon
  • Nová mobilita
Audi e-tron

„Po čtyřnásobném vítězství v roce 2014 nás nyní naplňuje skutečná hrdost, že jsme v letošním roce získali ještě o jedno vítězství víc. Pro celý tým značky Audi je to odměna za vykonanou práci a motivace pro další vývoj. Také pro následující roky jsme si předsevzali vytyčovat mnoho milníků na cestě k síťově propojené mobilitě a ke stále vyšší úrovni bezpečnosti silničního provozu,“ říká Ricky Hudi, vedoucí vývoje elektrických a elektronických systémů ve společnosti Audi.

Audi A7

Ceny Connected Car Award se udělovaly již potřetí, kdy odbornící z obou časopisů nejprve určují kandidáty ve všech devíti kategoriích. Poté se dostanou na řadu čtenáři, jež vybírají své favority. Slavnostní předání se uskuteční v rámci veletrhu CES, který se koná již v lednu příštího roku.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze