Windows Phone 7.8: nejnovější aktualizace naživo (video)

10

Včera byl světu oficiálně představen nový operační systém Windows Phone 8. Současné telefony si o něm nicméně mohou nechat jen zdát, neboť dostanou pouze odlehčený Windows Phone 7.8. Jakých inovací se tedy aktuální modely dočkají? Podívejte se také na první videa zachycující tuto aktualizaci.

Od včerejšího dne je konec všemožným spekulacím nad podobou nového systému Windows Phone 8. Stejně tak již víme, že ani jeden současný telefon nabízející operační systém od Microsoftu, se nového systému nedočká. Je to obrovská škoda, protože například taková Nokia Lumia 900, která se teprve začíná prodávat, dostala okamžitou stopku. Tento fakt ji v toužebně vyhlížených prodejích rozhodně nepomůže. Nepříjemnou zprávou také je, že aplikace napsané pro Windows Phone 8 nebudou bez překódování kompatibilní s verzí 7.x.

TIP: přečtěte si kompletní informace o Windows Phone 8

Současné telefony obdrží aktualizaci na Windows Phone 7.8

Naštěstí to ale pro současné telefony nedopadlo tak zle, jak to zatím může vypadat. Microsoft totiž zároveň oznámil, že telefony aktuálně mající Windows Phone 7.5 obdrží aktualizaci na verzi 7.8. Půjde o jakousi odlehčenou verzi nových „osmiček“. Údajně by s touto aktualizací měly obdržet veškeré inovace, které jejich hardware dovolí. Prozatím je ale známo jen minimum novinek verze 7.8.

Windows Phone 7.8 na Nokii Lumia 900

Inovovaná pohotovostní obrazovka to ale bude. Microsoft uznal, že podoba dvou sloupců s velkými dlaždicemi, které navíc plýtvají místem a nevyužívají potenciál displeje, není ideální a přinesl změnu. Nově budou k dispozici tři druhy dlaždic. Kromě již dnes známého čtverce přibude malý čtvereček (až čtyři na jednom řádku) a pak také velký obdélník. Většina dlaždic bude umět velikost měnit, dle toho, kolik informací budete chtít vidět. Tímto novým řešením může skoro odpadnout nutnost hledat danou dlaždici někde dole, neboť se vše důležité může vměstnat na jednu obrazovku.

O dalších vlastnostech, kterých se současné modely s aktualizací Windows Phone 7.8 dočkají, zatím není nic známo. Ostatně této aktualizace se majitelé telefonů hned tak nedočkají. Ačkoliv se na internetu objevilo tvrzení, že dorazí do několika týdnů, sám Joe Belfiore uvedl, že se tato aktualizace uvolní až po vydání Windows Phone 8. Čeká nás tedy minimálně půlroční čekání.

TIP: přečtěte si kompletní informace o Windows Phone 8

Zdroje: winsupersite.com, slashgear.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Deawo
V článku se zapomělo na jeden důležitý problém WP7.8. Dnes jsou smartphony o aplikacích stejně jako o OS. A na 7.8 nepůjdou aplikace napsané na WP8. Tím pádem je to k ničemu.
Petr
Mohu ze zeptat,jestli Sony představilo nějaké nové modely z řad Xperia na konferenci která se měla konat včera? :) Vím že to sem nepatří ale chtěl sem se zeptat. Děkuji :)
Tomáš
Mně se to líbí moc. Doufám, že Nokia do Vánoc vydrží, abych mohl obměnit.
labanos
Nemají být náhodou ty dlaždice živé? Měnící se fotky a tak... Na videu teda nic moc... :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze