Video prozradí, jak vznikal design Samsungu Galaxy S III

1

Samsung je právem pyšný na svoji novou vlajkovou loď. Při jejím prvním představení jsme co chvíli slyšeli slogan "Design for humans". Tímto sloganem chce dát výrobce jasně najevo, že designéři se při vytváření návrhu designu inspirovali přírodou. Nyní se jeho zaměstnanci rozpovídali ve videu, o tom, jaká byla jejich inspirace a jak vývoj nového designu probíhal.

Samsung Galaxy S III - oficiální fotografie

Recenze Samsung Galaxy S III – Nekompromisní král

Při vývoji Galaxy S III kladli designéři důraz na několik klíčových bodů. Šlo jim o navržení telefonu s co nejlepší ergonomií, líbivým a neotřelým vzhledem. Vzhled Samsungu Galaxy S III evokuje (údajně) živly, jako jsou vítr, voda a světlo. Minimalistický organický design přístroje napodobuje tyto živly v hladkých a zaoblených liniích přístroje. Navíc použité plastové kryty nesou speciální povrchovou úpravu Hyperglaze. Ta v koncovém uživateli zlepšuje vizuální dojem.

Čtěte také:

Tým stojící za vývojem designu nyní v níže uvedeném videu popisuje osobní poznatky, nápady i inspiraci, kterých se drželi právě při koncipování vzhledu. Abychom nespílali jen o samotném designu. Než se podíváte na video, řekněme si také něco o Galaxy S III jakožto přístroji. V současnosti patří mezi nejlepší zařízení, která jsou v současnosti na trhu. Vynikajícím dojmem působí špičkový 4,8 palcový dotykový displej Super AMOLED HD s rozlišením 1280 x 720 bodů a Pentile maticí. Dále je tu pak výkonný čtyřjádrový procesor Exynos 4412 s taktem 1,4 GHz a pamětí 1 GB RAM. Fotografické schopnosti odráží přítomnost 8 megapixelového fotoaparátu a přední videokamery s rozlišením 2 megapixely. Menší revoluce se pak koná v oblasti gest, hlasového ovládání a různých chytrých funkcí, jako například Smart Stay.

Zdroje: engadget.com, phandroid.com