Vibes Modular se snaží rozvíjet koncept modulárního smartphonu pomocí krytů

Vibes Modular se snaží rozvíjet koncept modulárního smartphonu pomocí krytů
  • Smartphonů se skutečně modulární konstrukcí se v blízké době nedočkáme
  • Částečným řešením jsou přídavné moduly jako využívá například Motorola řady Z
  • Společnost Vibes Modular se snaží modularitu nabídnout všem smarphonům
  • Se speciálním krytem můžete připojit battery-pack, reproduktor nebo třeba brýle

Pokud byste rádi vlastnili modulární smartphone, ale nevlastníte zrovna Motorolu řady Z nebo nový smartphone Land Rover Explore, možná vám nyní vytrhneme trn z paty. Na akci ShowStoppers, která se tradičně pořádá při veletrhu MWC v Barceloně, se totiž mimo jiné prezentovala také společnost Vibes Modular, která vyrábí speciální kryty s možností rozšíření o zajímavé moduly.

Do těchto krytů můžete snadno přicvaknout některý z mnoha zajímavých rozšiřujících modulů. Nejvíce se mi asi líbila samostatná powerbanka, u které jste si mohli vybrat mezi drátovou variantou a bezdrátovou, která nabíjí telefon skrze stadnard Qi. Zajímavá byla také kapsička na vizitky, ale velmi překvapený jsem byl z pouzdra na brýle! Osobně to sice zatím neocením, ale jistě se mezi vámi najde někdo, kdo pořád brýle hledá a toto řešení by vám mohlo pomoci.

Uživatelsky nejatraktivnější však bude nejspíš samostatný Bluetooth reproduktor, který můžete do krytu zacvaknout, a který dokáže být velmi hlasitý. Samotné nabíjení modulů pak probíhá buďto skrze microUSB, nebo pomocí speciální dokovací stanice, kam potřebný modul pouze zasunete.

Nejedná se o úplně nejlevnější řešení, základní kryt vyjde na 29 $ (cca 600 Kč) a jednotlivé moduly pak opět v řádu desítek dolarů, přičemž nejdražší reproduktor stojí více než sto dolarů. Nejspíš se nebude jednat o masově rozšířené příslušenství, ale velmi se nám líbil nápad s bezdrátovým nabíjením, které se aktuálně konečně začíná prosazovat napříč mobilním světem.

Pokud tedy přemýšlíte nad tím, jak svůj telefon vylepšit o nejrůznější funkce, třeba právě pro vás Vibers Modular nabízí nějakou zajímavou vychytávku. A pokud ne, tak jsme vám snad alespoň rozšířili obzory o další zajímavý projekt z MWC v Barceloně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze