Jaká je superlevná Nokia 1? Přečtěte si naše první dojmy z Barcelony

Jaká je superlevná Nokia 1? Přečtěte si naše první dojmy z Barcelony
  • Nokia 1 svým tělem nikoho neoklame, jelikož jde hned na první dotek poznat, že jde o velice levné zařízení
  • Celoplastové tělo má ovšem snímatelný zadní kryt, který ukrývá vyměnitelnou baterii či microSD slot
  • Překvapil vcelku povedený displej a velmi rádi vidíme Android 8.1 Oreo v Go edici

Teprve nedávno nám dorazila do redakce levná Nokia 2, ale už jsme si mohli v Barceloně vyzkoušet ještě levnější model. Nokia 1 je vůbec nejdostupnější smartphone od HMD a nízké cenovce nasvědčuje hned konstrukce. Ta je kompletně z hrubšího plastu a byť se telefon velmi pohodlně drží a ovládá díky tvarům a malým rozměrům, působí přeci jen skutečně levně. Jistou roztomilost tohoto malého zařízení ovšem zapřít nelze.

Nokia 1 – MWC 2018

Nokia se nechala slyšet, že drtivá většina jejich telefonů bude zařazena do programu Android One, a to splňuje do jisté míry i Nokia 1. Najdeme v ní totiž naprosto čistý Android 8.1 Oreo v Go edici. To znamená řadu speciálně upravených aplikací a samozřejmě také málo výkonný hardware s 1 GB RAM. Přesto však běželo prostředí až překvapivě dobře. Nízký výkon jde sice samozřejmě citelně znát, ale telefon se dá bez problémů používat.

Zkusili jsme si udělat také pár fotek za pomoci zadního 5Mpx fotoaparátu a výsledek rozhodně nepřekvapil. Pokud chcete slušné fotografie, podívejte se někde jinde, ale to se dá za tak nízkou cenu čekat. Jinak by to snad ani nešlo.

4,5palcový displej nemá vysoké rozlišení a snadno vidíte rastr, ale jas a pozorovací úhly nebyly vůbec špatné. V dnešní době může překvapit snímatelný plastový kryt, díky čemuž můžete Nokii snadno měnit barvy. Pod krytem se nachází 2 150mAh baterie a i tu lze z těla telefonu vyjmout. To už se dnes jen tak nevidí. Pod krytem najdeme kromě baterie také slot pro nanoSIM a microSD kartu.

Tolik tedy k prvním dojmům z nejlevnějšího smarthphonu Nokie. Je to krásný, nebo jedinečný telefon? To rozhodně ne, ale za zhruba 2 tisíce korun včetně daní se může jednat o zajímavou volbu pro řadu nenáročných uživatelů a co si budeme namlouvat, už jen ta slavná značka jich spoustu přiláká.

Nokia 1

Rozměry133,6 × 67,8 × 9,5 mm, 131 g
DisplejTFT TN, 4,5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx
ProcesorMediaTek 6737M, 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 1 GB, úložiště: 8 GB, microSDXC
Akumulátor2 150 mAh, doba nabíjení: 1:58 hodin
Diskuze ke článku
Anonym
Vysvětlí mi někdo, proč ještě existujou mobily s micro usb?
koki
Me se libi
anonim
Autor zapomněl na podtstatný fakt, je to tlf. s malou obrazovkou.
SE - 4", iphone 4.7", Sony compact (X, XZ1,XZ2) 4.6, A3 4.7 - a to je z telefonů do 5" asi tak vše ... přičemž ten nejlevnější A3 je asi za pětku a všechno ostatní je výrazně dražší

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze