Vertu Ascent Ferrari GT: luxus á la Schumacher

1

Vertu představilo speciální edici modelu Ascent. Jedná se o luxusní kousek s motivy známé stáje Ferrari, který navíc nabídne velmi dobrou výbavu včetně 3G, GPS navigace či 5 megapixelového fotoaparátu s LED přisvětlením.

Patříte mezi skalní fanoušky značky Ferrari nebo máte jednoho z rudých koníků doma v garáži? Poté by ve vaší kapse nemělo chybět Vertu Ascent Ferrari GT. Britský výrobce telefonů vyráběl tento telefon právě ve spolupráci s odborníky italského automobilového giganta.

Čtěte: Vertu Constellation Quest: luxusní Symbian s QWERTY

Tělo telefonů je titanové a doplňuje jej nerezová ocel. Materiály byly upravovány speciální technologií PVD za velmi vysokých teplot s využitím vakua, tudíž je údajně poškrábání telefonu téměř nemožné. Kromě toho také na zadní straně telefonu najdeme keramický kryt baterie a pravou kůži v červené či černé barvě s logem Ferrari. Přístroj je opravdu výjimečný nejen po kvalitativní stránce, ale též z hlediska kvantity. Ve Vertu jich totiž vyrobí pouze 2011 kusů, jedná se totiž o limitovanou edici.

Vertu Ascent Ferrari GT

Vertu Ascent Ferrari GT - oficiální fotografie

Další, vesměs obvyklá výbava telefonu ovšem také stojí za zmínku. Telefon operuje v sítích GSM i 3G včetně HSDPA. Rozměry celého zařízení jsou 118 × 45 × 18 mm s hmotností, která se díky použitým materiálům vyšplhala až na úctyhodných 187 gramů. Vnitřní paměť telefonu nese i u mnohem vyspělejších zařízení neobvyklou kapacitu 32 gigabajtů, díky níž již nemusíte dokupovat paměťové karty, na které zde slot ani nenaleznete. Displej telefonu disponuje úhlopříčkou 2 palce a rozlišením 240x320 bodů.

Vertu Ascent Ferrari GT - živé snímky

Vítaným vylepšením je fotoaparát s rozlišením 5 Mpx se safírovým sklíčkem pro ochranu čočky. Nechybí autofocus a LED dioda pro přisvětlení. Jistě přijde vhod též vestavěná navigace GPS s podporou funkce A-GPS. Vertu Ascent Ferrari GT také obsahuje některé známé speciální aplikace přímo od výrobce, mezi kterými je například Vertu Select či Concierge servis. Od Ferrari v telefonu nalezneme také speciální vyzvánění, které věrně simuluje zvuk osmiválcového modelu 458 Italia.

Video

Navštivte také pražský Vertu Store v Pařížské ulici

Model bude dostupný v několika vybraných obchodech společnosti Vertu po celém světě.

Technické parametry Vertu Ascent Ferrari GT

Konstrukce118 × 45 × 18 mm, 187 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT TN, 2" (240 × 320 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systém
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2011, ?

Zdroje: gsmarena.com, vertugsm.ru