Vertu Constellation Quest: luxusní Symbian s QWERTY

2

Luxusní odnož finské Nokie chystá exkluzivní model s QWERTY klávesnicí a operačním systémem Symbian. Constellation Quest sice ještě nebyl oficiálně oznámen, ale my již známe první informace. Jak vypadá nový a opravdu drahý business telefon?

Vertu již delší dobu nepředstavilo žádný nový model. To se nyní chystá napravit novinkou, která se nepodobá vůbec předchozím modelům. Jde totiž o převlečenou Nokii E73, tedy smartphone s operačním systémem Symbian S60 3rd Edition a QWERTY klávesnicí.

Díky operačnímu systému Symbian se řádově zlepší možnosti novinky. Vzhledem k tomu, že základ tvoří E73, se navíc můžeme těšit na slušnou výbavu. Z videa lze postřehnout například fotoaparát nebo 3,5 mm jack. Prioritou je ale luxusní vzhled a exkluzivní materiály. Jednotlivé klávesy budou potaženy safírovou vrstvou pro větší odolnost. Safírové bude pochopitelně i sklíčko displeje. Telefon bude mít kovovou konstrukci a prvky. Za příplatek bude zřejmě možné si novinku vyzdobit i platinou, zlatem nebo diamanty stejně, jako u jiných Vertu telefonů. Zadní část modelu Constellation Quest je potažena luxusní kůží.

Samozřejmostí je pak ruční výroba, možnost vygravírování monogramu nebo jména pod baterii. V telefonu bude nahráno množství exkluzivních aplikací Vertu. Nechybí obligátní služba Consierge, díky které lze rezervovat nebo vykonat na celém světě prakticky cokoliv. Od rezervace letenky či privátního letadla, vstupenek do opery až po přípravu základních konzulárních záležitostí v zahraničí. Novinkou je možnost kompletní zálohy telefonu na zabezpečený server.

Kompletní specifikace budou k dispozici po oficiálním představení Constellation Quest. Až se tak stane, článek doplníme. Jak se vám zatím nové luxusní Vertu líbí?

Zdroje:

Diskuze ke článku
převlečený Pulcner73
převlečená Nokia E73? a kterápak to je, pane redaktore-inteligente?
Sniper

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze