Velký úspěch Xperií mini: populárnější je jen Samsung Galaxy S II

33

Sony Ericsson se svými mini Xperiemi po světě sklízí velké úspěchy a je tomu tak i u nás v Česku. Na internetových obchodech je mezi mobily populárnější pouze Samsung Galaxy S II.

Tip: přečtěte si také článek - Sony Ericsson Xperia mini je v prodeji v ČR: cenou překvapí

Zdá se, že se nám nenápadně rodí další mobilní legenda, a to myšleno z hlediska rekordního počtu prodaných kusů jednoho daného telefonu. Po Nokiích, Samsungu a jeho modelech Star, Galaxy S a S II a po LG Optimus One možná přijde na řadu i Sony Ericsson. Slušný náběh na rekordní prodeje mají jeho dva modely, smartphony Xperia mini a mini pro. Ptáte se z jakého důvodu? Jde o to, že výrobce v nich dokázal skloubit přijatelné rozměry, originální design s možností výměnných krytů, opravdu výborný hardware (3 palcový HVGA (320×480 bodů) displej, 1GHz procesor, 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, u modelu pro kvalitní výsuvnou QWERTY klávesnici atd.) a bezchybně odladěný systém. To vše navíc podpořil tím nejdůležitějším - cenou, za který telefony prodává.

Sony Ericssony Xperia mini a mini pro slaví v Česku velký úspěch
Recenze malých Xperií na mobilenetu:

Model Xperia mini seženete na oficiálním českém e-shopu Sony Ericsson za 3 990 korun, a model mini pro pak za 5 850 korun. Za podobné ceny seženete zařízení, která jsou mnohdy starší a navíc hůře vybavená. Oba modely tedy mají teoretickou šanci vynést výrobci pořádný prodejní úspěch a konečně jej pomoci dostat z chvostu opět zpátky do popředí největších světových výrobců mobilů. Druhou stranou je však velmi nízká marže, kterou na telefonech výrobce utrží a otázkou je, zda se tímto způsobem jen nesnaží získat tržní podíl za cenu červených čísel.

Fotografie z recenzí úspěšných Sony Ericssonů Xperia mini a mini pro

Oblíbenost modelů vyplývá z údajů pocházejících ze serveru heureka.cz, který zveřejňuje pravidelně aktualizovaný žebříček TOP 50 nejpopulárnějších mobilů v tuzemsku. Oba modely Xperia mini a mini pro se totiž nacházejí na naprosté špičce na druhém a třetím místě a před nimi už najdete pouze Samsung Galaxy S II.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia mini

Kompletní specifikace
Konstrukce88 × 52 × 16 mm, 99 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, ?

Zdroje: mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
Jakub
Nechápu tak nízkou cenu u tak dobrých kvalitních a odladěných telefonů, SE chce asi opravdu zbankrotovat telefony se prodávají jak žádný telefon za poslední 3 roky výjma samsungu star. Dám příklad do skladu příjde 10 ks a do večera ji je 8 prodaných a to bylo ještě za starou cenu 4700 to nechci vidět tu hrůzu za 3999 :D. Jakou může mít SE na telefonu marži v tomto případě ? maloobchod má asi 120 kč velkoobchod tipuju tak 300, když si odečtu výrobní náklady SE musí mít tak 1200 maximálně a to je hodně málo..Myslím že cena 4700 byla akorát a už tak byla nízká.
Jean
Nejde jen o nízkou cenu. Modelů s podobnými paramerty a cenou je přehršel. V tak nasyceném segmentu je už zase rozhodující reklama. Kdo víc prezentuje v TýVý, na bilboardech a v časopisech ten více prodá.
Jean
Jakube. S vyšší cenou by už tolik neprodali a prodával by třeba Samsung nebo Huawei popř. ZTE jejichž telefony jsou model od modelu kvalitnější. SE i s tak nízkou cenou vydělá a udrží se na trhu. Lepší když JISTĚ kape než doufat ve jméno značky a čekat, že silně poteče. Tady jde už o vše (i o to jméno značky) neb bez prodeje není nakonec ani toho jména.
Feny
Ceny jsou výborné, koukám, že dost zlevnilo i Neo. Od SE skvělý tah, který mne nahlodává, jestli jeden z těch modelů nekoupit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze