Velký den pro Huawei, představí Harmony OS 2.0. Sledujte tiskovku on-line

4
Velký den pro Huawei, představí Harmony OS 2.0. Sledujte tiskovku on-line
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Tisková konference začíná ve 14:00 hodin
  • Kromě systému se mají ukázat nové hodinky Watch 3
  • Ve hře je i premiéra nových tabletů

Huawei si na 2. červen 2021 naplánoval tiskovou konferenci, na které hodlá představit své další směřování. V prvé řadě má dojít na prezentaci operačního systému HarmonyOS 2.0, který se následně objeví napříč produkty portfolia Huawei. Sám výrobce má plány, aby se nový systém do konce roku objevil v 300 miliónech přístrojů. Zde je však nutné dodat, že výrobce počítá například i TV a starší telefony formou aktualizace.

Kromě nového operačního systému dojde také na představení chytrých hodinek Watch 3 a možná i Watch 3 Pro. Samotný výrobce na ně již lákal, jejich představení je tedy velice pravděpodobné.

Huawei Watch 3

U hodinek by novinky z řad hardwaru neměly končit. Představit by se mohla ještě dvojice tabletů MatePad 2 a MatePad Pro 2. Jejich příchod opět naznačil samotný výrobce, který zveřejnil nový stylus M-Pencil.

Huawei MatePad Pro 2

Tisková konference začíná dnes od 14:00 hodin středoevropského letního času a Huawei ji bude přenášet živě prostřednictvím streamu. Ten mimochodem již nyní najdete přímo v tomto článku.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Vypadá to, že zpoždění z důvodu projednání ochranné známky je u konce a dojde k vydání nezávislého OS Harmony. Pokud by chtěla firma více zaujmout potenciální kupce, bylo by vhodné změnit systém aktualizací tak, aby byla podstatně prodloužena podpora OS cca 5-6 let včetně bezpečnostních záplat. Vydání vlastního OS je chvályhodné, zejména jako alternativa proti monopolu Google, jenže bude na uživatelích, zda nový OS přijmou. Stále věřím, že naděje umírá poslední.
Lukas Klima
Lukas Klima
Tohle snad kromě domácí Číny nemá šanci nikoho oslovit. Vzhledem k tomu, že v Číně ani tak v androidu nepoužívají google služby, tak moc nechápu proč se s tím Huawei vůbec zdržuje. Nebo chápu, ale je to marný.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Nove P50ky by tiež mali predstaviť čo som čital , alebo ako to je ? bude samostatna konferencia ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze