Huawei představuje tři softwarové vychytávky vlajkového modelu Mate 50 Pro

11
Huawei představuje tři softwarové vychytávky vlajkového modelu Mate 50 Pro
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Huawei se zaměřil na optimalizaci úložiště, výdrže i sdílení dokumentů
  • Díky tzv. SuperStorage například ušetří až 20 GB úložiště

Vlajkový model Huawei Mate 50 Pro, který stanul na vrcholu žebříčku nejlepších fotomobilů dle dxomark.com, dorazil vybaven unikátním hardwarem v podobě hlavního fotoaparátu s variabilní clonou, výrobce však nezapomněl ani na řadu praktických softwarových vychytávek. Mezi nimi najdeme několik funkcí zaměřených na optimalizaci úložiště, prodloužení výdrže na nabití, ale také pohodlné sdílení souborů. Které to jsou?

SuperStorage aneb kdo šetří, má za tři

Díky SuperStorage mohou uživatelé maximalizovat úložný prostor jednoduše a bez stresu. Jedná se o technologii komprese, která dokáže ušetřit až 20 GB prostoru a umí automaticky detekovat duplikované soubory či málo využívané aplikace. Praktická je pak schopnost telefonu rozpoznat několik kopií stejného souboru. Typicky se jedná například o obrázek odeslaný do skupinových chatů napříč různými aplikacemi, který SuperCharge identifikuje a zkomprimuje do jednoho tak, aby obsadil méně úložného prostor.

Huawei Mate 50 Pro – videorecenze

SuperEnergy Boosting prodlouží výdrž baterie

Ačkoliv se výrobci snaží kapacitu baterií i rychlost nabíjení neustále navyšovat, každému se asi už někdy stalo, že se telefon kvůli kritickému stavu baterie vypnul, obvykle v tu nejméně vhodnou chvíli. Huawei proto přišel s myšlenkou vyvinout funkci, která umožní smartphonu fungovat delší dobu před tím než se vypne – a to i když je baterie téměř vybitá.

Podle průzkumu Huawei zůstává ve většině smartphonů na trhu i po samovolném vypnutí (kvůli kritické úrovni nabití baterie) značné množství energie. Jakmile je baterie téměř na nule, sníží se její napětí z normálního stavu 4,45 V na úroveň nízkého napětí 3,4 V. Huawei proto s funkcí SuperEnergy Boosting představil řešení, které umožňuje odebírat energii i s napětím v rozmezí 3 až 3,4 V (s přesností +- 0,1 V), což umožní prodloužit používání v případě nouze.

SuperHub pro jednoduché sdílení

SuperHub umožňuje ukládat takřka libovolné soubory do vyrovnávací paměti telefonu, typicky se přitom jedná o obrázky, dokumenty, texty či jiné druhy souborů, které je možné následně rychle sdílet. Zatímco tradiční schránka u chytrých telefonů umožňuje uživatelům kopírovat najednou pouze jednu informaci s jedním formátem obsahu, SuperHub dává možnost kopírovat soubory mezi aplikacemi a hlavně kombinovat různé formáty souborů.

Huawei Mate 50 Pro

Rozměry162,1 × 75,5 × 8,5 mm, 205 g
DisplejAMOLED, 6,74" (2 616 × 1 212 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,19 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
deniss hooper
deniss hooper
Naprosto zbytečný a navíc prasecky předražený telefon. Pokud nebude Google a to jako že nebude, tak to můžou komanči zabalit, protože je to neprodejné. Jako fakt a to myslím vážně, jsou ti soudruzi opravdu tak debilní že vyrábí něco se neprodává a když to hodí do světa na trh, tak za takovou sumo??Ale na druhou stranu klidně bych to koupil, ale to by ta cena musela být nejvíce 1.500 káčé. Jinak totální maglajz a další nesmysl od komančů..
Michal Lipert
Michal Lipert
Pokud jedna z těch vychytávek stále není Google Play, je to jen bezcenná hračka pro děti, i kdyby se Hulahej stavěl na hlavu.
Jan Kasik
Jan Kasik
Ale o tomto to vůbec není - tento článek je normální podprahová reklama, za kterou inzerent Huawei redakci něco dá
Lukas Klima
Lukas Klima
Huawei nebrat!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze