Veletrh MWC 2023 se blíží. Jaké novinky v Barceloně očekáváme?

4
Veletrh MWC 2023 se blíží. Jaké novinky v Barceloně očekáváme?
Fotografie: MWC
  • Veletrh startuje v pondělí 27. února
  • První novinky se však odhalí zřejmě už v neděli
  • Pozornost se bude soustředit na Honor, Xiaomi, ZTE a Tecno

Veletrh Mobile World Congress 2023 se koná opět ve španělské Barceloně a letos se jeho brány otevřou v pondělí 27. února a uzavřou ve čtvrtek 2. března. Některé tiskové konference však proběhnou již o den dříve, tedy v neděli 26. února. Redakce mobilenet.cz bude již tradičně přímo v katalánské metropoli a můžete se těšit na čerstvé informace o všech novinkách. Rozhodně byste také neměli minout naše sociální sítě. Facebook, Twitter, Instagram a také TikTok budeme plnit zajímavým obsahem, mimo jiné ze zákulisí veletrhu.

Očekávané novinky

Xiaomi

Vše zřejmě odstartuje Xiaomi, které oznámilo tiskovou konferenci na nedělní 16. hodinu. S jistotou můžeme říci, že dojde ke globální premiéře modelů Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, zřejmě ještě tentýž den si je budete moci zakoupit na českém trhu. Doufejme, že dvojici doplní i cenově dostupnější Xiaomi 13 Lite.

Honor

Dalším významným hráčem barcelonského veletrhu bude Honor, jehož tisková konference je v plánu v pondělí od 13:30 hodin. Čínský výrobce již potvrdil, že se můžeme těšit na prémiovou řadu Magic5 a zřejmě také ohebnou novinku Magic Vs.

Realme

O pozornost se přihlásí také Realme, a to konkrétně v úterý od 16:00 hodin. V tento den proběhne premiéra nepředstavené novinky Realme GT3 s 240W nabíjením, kdy se celý telefon nabije za necelých 10 minut. Je vám to již nějak povědomé? Ano, půjde o přeznačený model GT 5 Neo, který se již v Číně prodává.

Tecno

Nováčkem MWC 2023 bude společnost Tecno a rovnou se pokusí na sebe strhnout významnou pozornost. Dočkáme se totiž představení skládacího zařízení s ohebným displejem – Tecno Phantom V Fold. Méně známý výrobce tak vkročí do vod, kde je konkurence potřeba jako sůl.

ZTE

Někteří si možná ještě vzpomenou na telefony ZTE. Jejich návratu se asi hned tak nedočkáme, ale v Barceloně se ZTE hodlá zaskvět novým tabletem s 3D displejem. Ano, těšit se můžeme na trojrozměrný obraz bez použití brýlí na modelu Pad 3D. Vyjma něho má ZTE ukázat také nové chytré brýle.

Ostatní

V Barceloně budou figurovat i další výrobci. Například Samsung, který jistě přiveze své poslední novinky, ale není vyloučeno, že i něco nečekaného představí. Takřka totéž lze říci o Huawei, který by mohl přivézt vlajkovou řadu P60, případně další generaci telefonu s ohebným displejem. Překvapit může i Motorola, která by mohla ukázat globální verzi top modelu X40.