Získáváme představu o vzhledu chystané Xperie 2 od Sony. Mnoho změn nečekejte

2× aktualizováno
24
Získáváme představu o vzhledu chystané Xperie 2 od Sony. Mnoho změn nečekejte
  • Sony zřejmě dodrží svůj půlroční obměňovací cyklus vlajkových lodí
  • Xperii 2 by mělo představit tradičně na veletrhu IFA 2019

Aktualizováno 11. 7. 2019

Na Twitteru se objevilo ochranné pouzdro chystané Xperie 2, díky čemuž získáváme přibližný obrázek toho, jak bude novinka vypadat. Vzhled se nemá příliš lišit od současné Xperie 1. Může dojít na menší korekci rozměrů, kdy se 4K OLED displej zmenší na 6,1 palce. Rozpoznávacím znamením bude umístění trojitého modulu zadního fotoaparátu. Namísto středové polohy se přesune k levému okraji. Za zmínku stojí také přeplněná pravá strana zařízení, kde se nachází dvojtlačítko regulující hlasitost, čtečka otisků prstů, samostatná klávesa pro odemčení, případně zapnutí, a nakonec je zde i spoušť fotoaparátu.

Původní informace z 1. 7. 2019

Novodobou éru designu vlajkových lodí Sony začalo právě letos. Na veletrhu MWC 2019 byla představena Xperie 1 s nezvykle protáhlým tvarem a špičkovým OLED displejem s neobvyklým poměrem stran 21:9. Sony si však vybralo slabší chvilku a svůj top model poslalo na trh se zpožděním několik měsíců. Například čeští zákazníci se dočkali teprve před měsícem. Nyní se však již objevily chystané telefony, které budou na letošní „Jedničku“ navazovat.

Poukazují na to zejména jejich kódová označení. Současná Xperia 1 má označení J8110, zatímco doposud nepředstavené přístroje nesou označení J8210 a J8010. Především varianta J8010 může být velmi pravděpodobně Xperií 2, neboť má vysoké rozlišení OLED displeje, konkrétně 3 840 × 1 644 pixelů. Ve hře je však i možnost, že Sony chystá „jen“ 5G verzi své vlajkové lodi. Prozatím tak není jisté, co konkrétně se z nových modelů vyklube. Nesmíme totiž zapomenout, že se spekuluje o globálním nasazení kompaktní Xperie Ace. Moudřejší bychom mohli být za necelé dva měsíce, kdy se koná veletrh IFA 2019 v Berlíně.

Diskuze ke článku
Carda
Sakra to bude ale ultranudlouidních mobilů zachvíli už se nebudou mít čím odlišit když to začnou dělat i ostatní pak jedině nasadit 25:9 to už ani nevím jak nazvat :D
Pavel
Já jsem si nedávno koupil Xperia 1 a jsem spokojen, ovládání bez problémů a vše skvěle funguje, foťák jsem neměl čas vyzkoušet, jediný co zamrzí je. baterie.
SONY
SONY je třída a kdo má s 21:9 problém, ať si zvrací svá moudra třeba na diskuznich forech o Samskunku s prostřeleným displejem. Nudle máte v hlavě, znalci.
Compact
Tak já trochu doufám že vydají i Compact verzi, sice to asi nevyjde, ale člověk snad může trochu snít.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze