Nokia 7.2 si prošla testem GeekBench. O výkon nemá nouze

4× aktualizováno
Nokia 7.2 si prošla testem GeekBench. O výkon nemá nouze
  • Obě chystané novinky mají nabízet více než 6palcové displeje s malými rámečky
  • O výkon se postará Snapdragon 660, případně novější Snapdragon 710
  • U obou modelů má být nasazen také ultraširokoúhlý fotoaparát

Aktualizováno 29. 8. 2019

Zářijové představení Nokie 7.2 je za dveřmi, a tak není divu, že se na internet v poslední době dostává čím dál tím více informací o tomto modelu spadajícím do střední třídy. Nejnovější únik zaznamenal Gadgets 360, který upozornil na výsledek v testu GeekBench. V něm telefon nasbíral 1 597 bodů v testu jednoho jádra a 5 204 bodů v „multi-core“ kategorii. Smartphone s kódovým označením „Deredevil“ by měl být nabízen ve dvou variantách se 4 a 6 GB operační paměti doplněnými o Snapdragon 710.

Nokia 7.2 GeekBench

Aktualizováno 24. 8. 2019

Poté, co zaměstnanec společnosti Carl Zeiss omylem zveřejnil detail fotoaparátu chystané Nokie 7.2, uniká na internet série dalších snímků, které odhalují telefon v celé své kráse.

Kromě nového nazelenalého barevného provedení se můžeme ještě jednou pokochat pohledem na trojitý fotoaparát v kruhovém modulu nebo kapkovitý výřez v displeji na přední straně. Podle dostupných informací by se měl uvnitř telefonu nacházet Snapdragon 710 spolu s 6 GB RAM a pochopitelně nebude chybět ani zařazení do programu Android One se zaručenou softwarovou podporou po dobu několika let.

Aktualizováno 22. 8. 2019

Vůbec poprvé se můžeme podívat na reálnou fotografii Nokie 7.2. Za únikem stojí omyl Joachima Kussa, vedoucího pracovníka pro účely komunikace společnosti Carl Zeiss. Ten na Twitter napsal, že tento měsíc dojde k představení Nokie 7.2 a zveřejnil část zadní strany. Ta potvrzuje trojitý fotoaparát sestavený do kruhu a také čtečku otisků prstů.

Nokia 7.2
Nokia 7.2

Aktualizováno 19. 8. 2019

Před necelým měsíce jsme si nastínili možné novinky od HMD, konkrétně Nokie 6.2 a 7.2. Druhá jmenovaná nyní uniká na obrázcích, které zveřejnil nokiapoweruser.com. Můžeme vidět typický telefon střední třídy s velkým displejem a malým výřezem. Na spodní hraně je vidět USB-C a 3,5mm jack. Naopak na zadní straně lze spatřit čtečku otisků prstů a kruhový modul se třemi fotoaparáty. Víme, že dojde i na ultraširokoúhlý objektiv.

Nokia 7.2
Nokia 7.2

Původní informace z 24. 7. 2019

Již v příštím měsíci dojde s velkou pravděpodobností k obohacení střední třídy u Nokie. Čile se spekuluje hned o dvou modelech, konkrétně o Nokiích 6.2 a 7.2.

Nokia 6.2

O něco méně vybavený zástupce zvaný Nokia 6.2 bude dnešní optikou tradičně vypadající telefon s velkým 6,18palcovým IPS displejem a menšími rámečky. Rozlišení se zastavilo na Full HD+ a dojde i na kapkovitý výřez v displeji. Celkové rozměry zařízení mají být 149,86 × 78,74 × 7,62 milimetrů. Výkon zajistí procesor Snapdragon 660, který sice není nejnovější, ale výkonu má nadále dostatek. Doplní jej 4/6GB operační paměť. Pro ukládání dat bude připravena 64/128GB interní paměť a slot pro paměťovou kartu. Ten bude přitom hybridní, budete si tudíž muset zvolit, zda využijete dvě nano SIM karty, nebo SIM kartu a paměťovku.

Nokia 6.2

Rozhodně potěší, že bude Nokia 6.2 vybavena USB-C a 3,5mm jackem. Na zadní straně se bude nacházet zřejmě trojitý fotoaparát. Hlavní snímač bude 48megapixelový, sekundární má být ultraširokoúhlý se záběrem 120°. Posledním do party bude snímač hloubky ostrosti. Samozřejmostí je Android 9.0 Pie v takřka čisté podobě a zařazení do programu Android One, což znamená rychlé a pravidelné aktualizace. Kapacita baterie se zastaví na 3 500 mAh. Cenově by se Nokia 6.2 mohla pohybovat kolem hranice 6,5 tisíce korun.

Nokia 7.2

Dosavadní spekulace naznačují, že by Nokia 7.2 mohla být velmi podobná Nokii 6.2. Rozdílů prozatím skutečně mnoho nenajdeme. Podoba by mohla lákat na menší rámečky kolem 6,18palcového IPS displeje s Full HD+ rozlišením. O něco menší by mohl být i výřez. Zlepšit by se mohl hardware, kde by HMD Global mohlo nasadit modernější Snapdragon 710. Na zadní straně má opět operovat trojitý fotoaparát ve složení 48megapixelový snímač a ultraširokoúhlý objektiv.

Nokia 7.2
Možná podoba Nokie 7.2

Obě chystané Nokie by se měly představit v průběhu srpna, prozatím však není známo zahájení prodeje a ani prodejní ceny.

Diskuze ke článku
Carda
No to je hrůza jak tohle můžou vypustit mezi lidi vždyť to vypadá úplně stejně :D
Pil
Avizovane rozmery jsou desne - 150mm na vysku je hodne a 79mm na sirku je katastrofa. Budou to pekne kompaktni tablety.
G.
Tá brada je na rok 2019 dobrý vtip. Aby to nebola taká hanba, tak tam aspoň capli logo, ale ani to moc situáciu nezachraňuje.
M&
Oproti těm konceptům, jak měla 6.2 vypadat, je tohle hnus :( Vypadá to úplně stejně, jako Redmi 7 od Xiaomi. Akorát je tam logo Nokia a bude to o 2-3tis dražší. Z mého pohledu propadák na celé čáře :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze