Veletrh CES 2017 začíná: jaké novinky můžeme očekávat?

2

S příchodem nového roku se již tradičně pojí také vůbec největší veletrh spotřební elektroniky na světě. Řeč je samozřejmě o akci s názvem CES 2017, která se opět koná v Las Vegas. Za velkou louži míří rovněž redakce mobilenet.cz a je nejvyšší čas podívat se, nač se vlastně můžeme letos těšit. Tiskové konference má totiž v plánu hned několik předních výrobců.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES v Las Vegas je xm.cz

CES 2016

Nesmazatelně se s příchodem nového roku pojí také obrovský veletrh CES 2017, který se již pravidelně koná v Las Vegas. Ani letošek nebude výjimkou a od 5. do 8. ledna zde budou prezentovány technologické novinky všeho druhu. Samotné tiskové konference však proběhnou především 3. a 4. ledna. Nás samozřejmě zajímají především výrobci mobilní elektroniky, kteří své novinky začnou odhalovat již zítra v odpoledních hodinách středoevropského času. Velmi nabitá bude také středa a vše vyvrcholí v časných ranních hodinách ve čtvrtek. Nyní se pojďme podívat, co bychom mohli očekávat.

Acer

Vše započne zítra tiskovou konferencí Aceru. V jeho případě má jít zejména o prezentaci současných produktů, především z řad notebooků. Zda-li se dočkáme i nějakých novinek, je značně nejisté. Zejména hovoříme-li o chytrých telefonech, o kterých se doposud ani nespekuluje.

Acer logo

Termín tiskovky: úterý 3. ledna od 19:00 hodin středoveropského času

Honor

Zítřejší den bude uzavírat značka Honor, která nadále nabývá na popularitě. Očekává se oznámení globální dostupnosti nějakého modelu. Ve hře je tak představení zcela nového typu, ale také například zpřístupnění nějakého modelu pro další trhy. Například i nedávno představeného Honoru Magic. Spekuluje se však spíše o Honoru 6X, který již byl oficiálně představen a zítra by mohla být oznámena globální dostupnost.

Termín tiskovky: úterý 3. ledna od 23:00 hodin středoevropského času

Honor 6X
Honor 6X

LG

O jihokorejském LG jsme v posledních měsících téměř neslyšeli. Značka se z českého trhu takřka úplně stáhla a v obchodech se pouze doprodává několik posledních modelů. LG nicméně nespí a na své tiskové konferenci bude prezentovat nedávno představenou řadu K (2017) či zajímavé příslušenství, o kterém jsme vás již také informovali.

Termín tiskovky: středa 4. ledna od 17:00 středoevropského času

Novinky od LG

BlackBerry

Divoký rok má za sebou také BlackBerry, kterému se podařilo v mnohých uživatelích vyvolat dojem, že zcela končí. Kanadská společnost však jen přesune výrobu na čínského giganta TCL a bude se starat o software. V Las Vegas by BlackBerry mohlo konečně představit velmi očekávaný model Mercury (DTEK70), který nabídne hardwarovou QWERTY klávesnici a 4,6palcový HD displej.

Termín tiskovky: středa 4. ledna od 20:00 hodin středoevropského času

BlackBerry Mercury
BlackBerry Mercury

Asus

Nijak zásadně se loni nedařilo ani Asusu, a to navzdory po všech stránkách povedené řadě telefonů ZenFone 3. V rámci veletrhu CES 2017 se můžeme těšit nejspíše na novinky z řad notebooků a možná tabletů. Dočkáme se však i zajímavého telefonu řady ZenFone, který by měl oslnit nejvýkonnějším procesorem od Qualcommu.

Termín tiskovky: středa 4. ledna od 20:30 hodin středoevropského času

Samsung

Veletrh CES 2017 si nenechá ujít ani jihokorejský Samsung. Ten zde bude prezentovat své zbrusu nové telefony řady Galaxy A (2017), které již byly dnes oficiálně představeny. Je možné, že se dočkáme i nějakých prototypů, kterými se má Samsung ve zvyku chlubit.

Termín tiskovky: středa 4. ledna od 23:00 hodin středoevropského času

Samsung Galaxy A (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017, Galaxy A7 (2017) Galaxy A5 (2017)

Sony

V již tradičním termínu má svou tiskovou konferenci japonské Sony. V jeho případě prozatím není jisté, zda se již zkraje ledna dočkáme novinek. Pokud nahlédneme do spekulací, jsou ve hře hned dvě Xperie. Pronikly informace o modelech Xperia XZ (2017) a Xperia X (2017). Stejně tak by Sony údajně mohlo ukázat další telefon se 4K displejem a navázat na model Z5 Premium.

Termín tiskovky: čtvrtek 5. ledna od 02:00 hodin středoevropského času

Sony Xperia

Xiaomi

Vůbec poprvé se na veletrhu CES 2017 objeví ambiciózní čínské Xiaomi a rozhodně se bude chtít ukázat v tom nejlepším možném světle. Očekává se, že bude prezentovat všechny své produkty napříč všemi kategoriemi. Co se týče telefonů, nejsou konkrétní informace, že bychom se měli dočkat nějaké novinky, avšak vždy se můžeme těšit z případného překvapení.

Termín tiskovky: čtvrtek 5. ledna od 20:00 hodin středoevropského času

Xiaomi

Dalším významným odvětvím, na které bude upřena velká pozornost, jsou automobily a jejich propojení s telefony a další elektronikou. Automobilky již loni tento veletrh upřednostnily před mnohými zavedenými akcemi, avšak zaměřenými čistě na automobily. Na letošním ročníku by se vše mělo potvrdit. Pokud vás více než telefony zajímají právě novinky týkající se aut, určitě navštivte náš sesterský server fDrive.cz, kde rovněž najdete zpravodajství z veletrhu CES 2017.

Na veletrhu bude vystavovat nepřeberné množství firem zabývajících se nejen hardwarem, ale i softwarem a můžeme se tak dočkat nečekaných novinek či inovací. Určitě se tedy vyplatí sledovat naše podrobné zpravodajství, které aktuálně začíná. Naše redakce se již nachází v Las Vegas a můžete se těšit na fotografie, komentované videopohledy a samozřejmě i naše dojmy z nových produktů.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES v Las Vegas je xm.cz

Zdroje: pocket-lint.com