Věděli jste, že do nových iPhonů dostanete až 8 SIM karet? Má to jen jeden háček

Věděli jste, že do nových iPhonů dostanete až 8 SIM karet? Má to jen jeden háček
Fotografie: Apple
  • Musí se jednat o eSIM
  • Stále také platí, že aktivní mohou být pouze dvě SIM najednou

Ačkoliv se na našem trhu elektronická podoba SIM teprve dostává do povědomí běžných uživatelů, v některých státech jsou již vcelku populární a je jasné, že v nadcházejících letech se stanou telefony s fyzickým SIM slotem minoritou než zmizí úplně. eSIM má v oblibě rovněž Apple, který nedávno představil novou řadu iPhonů 14. Právě ta již ani nebude disponovat šuplíčkem pro klasickou SIM v případě, že si je zakoupíte v USA (nebo klidně jinde, ale bude se jednat o telefon určený pro americký trh).

Kromě nevýhod spojených s eSIM, což může být nutnost časově náročnější aktivace eSIM při změně telefonu oproti výměně její fyzické alternativy (ne však nutně), přichází s eSIM také velké množství výhod, jako je například možnost uložit si do telefonu mnohem více SIM karet. V případě nových iPhonů 14 se jedná až o osm různých eSIM a v některých případech dokonce ještě víc, jak prozradil mluvčí společnosti Apple pro The Verge.

To je již i pro náročné uživatele dostatečný počet eSIM pro cestování po světe. S tím však také přichází nutnost, aby operátor v dané zemi eSIM vůbec podporoval a nabízel. Pokud se tak vydáte do méně rozvinuté země, můžete se setkat s tím, že eSIM nebude vůbec dostupná, zatímco fyzická SIM k mání bude. iOS 16 pak dokonce umožňuje přesunout eSIM (v rámci iPhonů) přes Bluetooth, pokud tak budete měnit eSIM mezi iPhony, bude změna zřejmě ještě jednodušší než u fyzické SIM. Stále však také platí, že aktivní mohou být pouze dvě eSIM najednou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze