V redakci jsme uvítali Pixel 4. Jak funguje speciální radar a 90Hz OLED displej?

První dojmy včetně videa
14
V redakci jsme uvítali Pixel 4. Jak funguje speciální radar a 90Hz OLED displej?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Chlubí se 5,7" displejem, Snapdragonem 855 a Androidem 10
  • Novinkou je duální fotoaparát i speciální radar
  • Telefon mile překvapil tím, jak skvěle padne do ruky

Na příchod nových Pixelů 4 jsme byli nesčetným množstvím úniků připravováni několik měsíců dopředu a Google naštěstí ani tentokrát nezklamal, přestože byli někteří zklamáni absencí ultraširokoúhlého objektivu. Standardní varianta Pixelu 4 (bez přídomku XL) si chvíli po představení našla cestu i k nám do redakce a tady jsou naše první dojmy.

Google Pixel 4 – první dojmy

Telefon dorazil v bílé barevné variantě Clearly White, která je jednou ze tří barevných verzí. Zajímavostí je, že se všechny vyznačují černým (hliníkovým) rámečkem. Tloušťka telefonu je oproti Pixelu 3 větší o 0,3 milimetru. Se svými celkovými rozměry 147,1 × 68,8 × 8,2 milimetrů však skvěle padne do dlaně a díky hmotnosti 162 gramů o něm nebudete vědět ani v kapse od saka.

Za zapůjčení Pixelu 4 děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete zakoupit.

OLED displej má uhlopříčku 5,7 palce, což je o dvě desetiny palce více, než tomu bylo u Pixelu 3. Samotná obrazovka vypadá velmi pěkně a 90Hz obnovovací frekvence je rozhodně znát. Navigování prostředím působí plynuleji a používání je zase o něco příjemnější. Díky Androidu 10 již v podstatě nenarazíte na nic jiného než „tmavý režim“ a ovládání gesty je snadné a intuitivní.

Na zádech najdeme kromě typického loga „G“, které se na rozdíl od iPhonů 11 nikam nepřesouvalo, také čtvercový modul fotoaparátu, což je evidentně nový hit viz iPhony 11 nebo nová Motorola One Zoom. Důležité je ovšem zmínit, že záda mají stále stejný, na dotyk příjemný, matný povrch, a jelikož jsou skleněná, není problém telefon nabíjet i bezdrátově. Díky kombinaci bílých zad, černého rámečku a černého modulu fotoaparátu vypadá bílá varianta opravdu líbivě a ne nadarmo si získala přezdívku „Panda“.

Na přední straně si nelze nevšimnout poměrně výrazného čela, které se zdá být opravdu široké. Při srovnání s Pixelem 3 však zjistíme, že šířka se nijak nezměnila a jde spíše o optický klam, neboť je brada podstatně tenčí. Širší rámeček má navíc své opodstatnění, neboť je v něm kromě 8Mpx kamerky také speciální radar, který umožňuje využívání nové funkce Motion Sense. Tu jsme během prvního rychlého testování stihli vyzkoušet a funguje vcelku spolehlivě. Mávnutí rukou je potřeba provést spíše rychle a nijak neváhat. Jestliže zpomalíte, senzor vás zpravidla přestane detekovat a nic se nestane. Velmi užitečná je indikace na horní straně displeje, která vás informuje, jestliže je Motion Sense aktivní.

V rámečku jsou také pokročilé senzory pro rozpoznávání obličeje, které umožní telefon odemykat i ve tmě. Jelikož již na zádech není žádná čtečka, jedná se o jediný biometrický způsob ověřování, a Google se tak v tomto ohledu rozhodl vydat po stopách Applu, který využívá Face ID již několik let. Rozpoznávání obličeje je opravdu bleskurychlé a díky radaru dokáže telefon detekovat vaši přítomnost ještě předtím, než jej zvednete ze stolu.

V rámečku jsou pokročilé senzory pro rozpoznávání obličeje, které umožní telefon odemykat i ve tmě.

Aplikace fotoaparátu zůstala stejně minimalistická jako u předchozích generací. Pixel 4 navíc ještě před recenzí srovnáme s těmi nejlepšími fotomobily na trhu. Těšit se tak můžete na srovnání s iPhonem 11 Pro Max, Samsungem Galaxy Note10, ale i Huawei Mate 30 Pro. Všechny fotoduely najdete v následujících dnech na mobilenet.cz.

Pokud vás ohledně nového Pixelu 4 cokoliv zajímá, neváhejte se zeptat v komentářích. A než připravíme podrobnou recenzi, doporučujeme vám navštívit tento článek.

Technické parametry Google Pixel 4 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce147,1 × 68,8 × 8,2 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 5,7" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2019, 21 990 Kč
Diskuze ke článku
Jakub
Výdrž oproti P3... Jestli zůstala stejná nebo došlo k zhoršení.
αΩ
Obé zatím funguje bohužel dost na pytel :(
End
Mě by zajímalo srovnání Soli proti LG Z Camera.
Honza
Můžete otestovat funkčnost DualSIM DualStandby (rád bych Pixel 4 provozoval s Vodafone eSIM + O2 fyzická SIM)? Vím, že teoreticky by to fungovat mělo, ale na německém Google storu je informace pod čarou, že funkce eSim je k dispozici pouze v AU, CA, DE, ES, GB, IN, JP, TW a USA. Děkuji ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze