V Německu skončil další výrobce, opouští ho značka Realme

12
V Německu skončil další výrobce, opouští ho značka Realme
Fotografie: Realme
  • Jde o očekávaný krok další značky firmy BBK Electronics
  • Na německý trh se tak žádné novinky Realme již nedostanou

Patentové spory mezi Nokií a BBK Electronics vyústily v Německu v konec hned několika předních výrobců. Po Oppu, OnePlus a Vivu končí také Realme a není samozřejmě náhoda, že všichni patří pod zmíněného výrobce BBK Electronics. Zástupci německého Realme nextpit.com potvrdili, že dojde k omezení podnikání v Německu a přesměrování sil na další evropské trhy.

Němečtí uživatelé se mohou dále spolehnout na podporu již dodaných zařízení ve formě záruky i softwarové podpory. V případě českého trhu bychom se neměli obávat náhlého odchodu zmíněných výrobců, ačkoliv je nutné dodat, že krátký výpadek zde již Realme mělo a několika novinek jsme se doposud nedočkali. Letos prozatím dorazily bez větších fanfár pouze modely Realme 10 a C55.

Diskuze ke článku
Jakub Dufka
Jakub Dufka
Nokii tleskám a doufám, že BBK vypráská z celé Evropy - není možné využívat patenty a neplatit za jejich použití. Ať BBK zůstane v ČLR, kde může působit "načerno". Ale ne v civilizovaném světě...
Pc Wifi
Pc Wifi
a u nás nic ? :o) Je to pomalu jen prestrojeny nejaky jiny cinan s upravenym Androidem dle sebe... prevratne modely zadne. Trh je rek bych dost nasycenej, vyzobavaj stezi jen drobky. Ze se vubec obtezujou s nejakou EU :o)))
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No rozhodně chybět nebudou.. Poslední dobou ta Čína šla extrémně dolů že už nikdy víc.. Sem velmi spokojen s Pixelem a další bude 8 Pro..
Janek Fanek
Janek Fanek
Žádný výrobce neopouští trh jen tak pro legraci, zisk je důležitý v jakékoli situaci. Vždy musí dojít k rozboru příčin a zhodnocení jaké budou dopady. Organizace sledující prodeje mobilů tvrdí, že propad je ve výši cca 30% prodejů ve srovnání s loňským rokem. Nicméně další zpráva tvrdí, že prodeje této firmy v Indii u nového výrobků činí 200 000 ks za 5 dní. Osobně nemám žádný výrobek čínských výrobců, protože řada komponent je stejně z produkce firem z USA, originální výrobek měla pouze firma Huawei a tak bylo nutné nasadit na ni sankce. Skutečnou konkurencí zůstal pouze Samsung a Apple, což je pro konkurenční prostředí žalostně málo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze