V Google Mapách nově najdete klasický jízdní režim

7

Google neustále pracuje na vylepšení svých aplikací a další novinka nyní dorazila do populárních Google Map. Nově si můžete zvolit Driving Mode, který vás přepne na klasickou mapu, která ukazuje vaší polohu, ale současně nemusíte zadávat cílový bod.

Google Mapy

V prvé řadě zmiňme, že nejde o vyloženě žhavou novinku. Driving Mode funguje již několik měsíců ve vybraných regionech, avšak nyní jej Google zpřístupní úplně všem. Oč vlastně jde? Novou funkci bychom mohli definovat jako režim ničím nepodmíněné jízdy. Po jeho zapnutí uvidíte mapu s vaší polohou, která připomíná spuštění klasické automobilové navigace. Podstatným rozdílem nicméně je, že nemusíte zadávat žádný cíl. Můžete se tak navigovat jen dle mapy tak, jako byste používali obyčejné papírové mapy.

Nepřehlédněte: Klávesnice Google dostává velkou aktualizaci

Nový režim najdete v levém menu jako „Vyrazit na cestu“

Funkci najdete v menu, které vytáhnete z levé strany a jmenuje se „Vyrazit na cestu“. Okamžitě se vidíte na mapě a můžete vyjet. Na mapě vidíte okamžitou dopravní situaci, takže se snadno můžete vyhnout nepříjemným zácpám, které jsou značeny červeným zbarvením daného úseku. V průběhu jízdy vám tato nová funkce nabízí dříve zadané cíle vašich cest, ke kterým se můžete jedním klikem nechat již klasicky navigovat. Pro zpřístupnění nového mapového režimu nemusíte aplikaci aktualizovat, režim se v menu objeví automaticky.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
vanter
haleluja. vždyť to byla základní funkce, která fungovala před lety, než spojili mapy s navigací dohromady. nechápu, že to trvalo tak dlouho. je přeci základní funkce, že jen tak chci bez navigace jezdit městem a zjištovat hustotu dopravy, nebo se jen tak orientovat. pohlavek tomu, kdo na to zapomněl.. ale vše dobré, žijeme jednou
Lukáš
Paráda, sice maličkost, ale potěší. Google se o své aplikace ukázkově stará a přidává neustále užitečné funkce.
ANO
V here drive+ je tohle snad uz odjakziva ..... proste se pusti aplikace a prvni co vidite, je aktualni mapa s pozici ....
HOST
Zdravím, rád bych Vás požádal o vyplnění dotazníku na téma "Výběr mobilního telefonu". Jedná se o 18 otázek, většinou Ano / Ne, zabere Vám to jen pár minut.

Předem všem děkuji. :)

http://www.survio.com/survey/d/F3T8N5N0T5H4N0C9M

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze