Uživatelé iOS 14 se dočkali samostatného widgetu pro Gmail a další aplikace

Uživatelé iOS 14 se dočkali samostatného widgetu pro Gmail a další aplikace
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nový widget pro Gmail je dostupný uživatelům iOS 14
  • Uživatelé si mohou nastavit widgety i pro Google Disk a Google Fit
  • Na začátku příštího roku můžeme očekávat widgety pro Chrome a Kalendář

Google oznámil, že vydal novou aktualizaci Gmailu pro iOS. Díky tomu se uživatelé iOS konečně dočkají samostatného widgetu. Ten je k dispozici na zařízeních s iOS 14 a novějším. Skrze widget můžete psát nové e-maily, prohledávat nepřečtenou poštu nebo přečíst nový e-mail. Kromě Gmailu dostaly svůj vlastní widget i aplikace Google Disk a Google Fit pro iOS. Google také uvedl, že svůj widget také dostane Chrome a Kalendář.

Widget Gmail

Widget v Androidu se liší tím, že vám umožní zobrazit nejnovější doručenou poštu, zatímco widget pro iOS vám umožní zobrazit všechny doručené e-maily. Widget si můžete na plochu vašeho telefonu nastavit v matici 4×2. Stejně jako ikona aplikace Gmail vám i widget zobrazuje počet nepřečtených e-mailů.

Widget Drive

Google také oznámil, že vytvořil widget pro aplikaci Google Disk, ve kterém můžete vyhledávat soubory uložené v cloudu. Google Fit také dostal widget, díky kterému lze sledovat vaši pohybovou aktivitu a počet ušlých kroků.

Widget Google Fit

Google v příštích týdnech také chystá widget pro Kalendář, který zobrazí vaše nadcházející schůzky a umožní rychlejší přístup do aplikace. Oblíbený vyhledávač Chrome také dostane widget, díky kterému budete moci vyhledávat i bez otevření samotné aplikace. Také vám umožní otevřít novou/anonymní kartu i vyhledávat pomocí hlasových povelů. K dispozici bude začátkem roku 2021.

Witget Chrome

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Fit

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
A co takový Keep? Bez toho ani ránu. Jinak to nevypadá úplně špatně. Konečně se po třinácti generacích operačního systému na ploše objeví i něco jiného, než ikony. Hurá. Hodně to teď připomíná Miui.
Ben Ben
Ben Ben
No nevim. Gmail a vlastne vse od Googlu na iPhonu pouzivam a teda ten widget je pekne ubohej.
Jiří Peterka
Jiří Peterka
My na Androidu zase máme gesta z iPhonu... Jen tak dál. Best of both worlds...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze